Ωραιόκαστρο: Η Αν.α.σ.α ζήτησε ψήφισμα για την καύση απορριμμάτων και έθεσε όρους για την λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων

Επιστολή έστειλε η δημοτική παράταξη Αν.α.σ.α. προς το Προεδρείο του Δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου με θέμα “Κοινό ψήφισμα κατά της προοπτικής καύσης απορριμμάτων RDF – SRF στο ΤΙΤΑΝ”
Επίσης  βαρύτητα έδωσε ο κ.Σκαρλάτος στον τρόπο λειτουργίας των δημοτικών συμβουλίων,τον υπέρογκο αριθμό θεμάτων και την ελλειπή ενημέρωση με αποτέλεσμα να καταντά διακοσμητικός ο ρόλος των δημοτικών συμβουλίων.

Αναλυτικά η επιστολή:

Επιστολή της δημοτικής παράταξης Αν.α.σ.α. προς το Προεδρείο του Δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου

Θεσσαλονίκη 29.10.2019

Αξιότιμη κ. Πρόεδρος,

Σας ενημερώνω ότι λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων (εκλογές του Ελληνορωσικου  Επιμελητηρίου  Ελλάδος στο οποίο είμαι υποψήφιος Για το διοικητικό συμβούλιο ) αδυνατώ να παραστώ στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θα ήθελα όμως να επισημάνω τα εξής :

Δυστυχώς παρόλο που εκφράσαμε  τις ανησυχίες μας  και στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επαναλαμβάνεται και στο παρόν, συμπεριλαμβάνεται μεγάλος αριθμός θεμάτων στην ημερήσια διάταξη και μάλιστα αρκετά από αυτά πολύ σημαντικών. (Συντελεστής ΤΑΠ, Συντελεστής Δ.Φ. , Μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων, Πνευματικό κέντρο Νεοχωρούδας κ.α.) με αποτέλεσμα να απαξιώνεται η λειτουργία του ΔΣ με διαδικασίες fast track συζήτησης και ψήφισης, χωρίς αρκετό χρόνο μελέτης των θεμάτων, έγκαιρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση (ακόμη και σήμερα τα email που στέλνονται είναι ελλειπή)  και ανθρωπίνως αδύνατο να ανταποκριθεί κανείς σε 40  θέματα μέσα σε λίγες ώρες. Ο ρόλος του ΔΣ καταντά διακοσμητικός.

Γι’ αυτό αρνούμενοι την υποβάθμιση του ρόλου μας ως Δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που οφείλουν έλεγχο στις πράξεις της διοίκησης και με αυτή τη μεθόδευση την ακυρώνεται, στην σημερινή συνεδρίαση θα ψηφίσουμε παρών στα θέματα της ημερήσιας διάταξης και στην επόμενη εφόσον συνεχιστεί αυτή η αθέμιτη πρακτική θα αναγκαστούμε να αποχωρήσουμε από το ΔΣ μη αποδεχόμενοι την ουσιαστική ακύρωση

Ως εκ τούτου ζητάμε την ΑΝΑΒΟΛΗ του θέματος εκλογή αντιπροσώπων της ΠΕΔ διότι δεν υπήρχε μέχρι σήμερα η έγκυρη ενημέρωση της διαδικασίας και του τρόπου εκλογής των υποψήφιων  .

Επίσης αν και υποσχέθηκε ο κ. Δήμαρχος (πριν από 3 εβδομάδες) ότι θα προκαλέσει έκτακτο ΔΣ προς ενημέρωσης μας για το ενδεχόμενο καύσης σκουπιδιών στο ΤΙΤΑΝ δεν έπραξε ουδέν.

Επιπλέον καμία ενημέρωση για το θέμα της λειτουργίας των λατομείων στο Δήμο μας ούτε καμία προσπάθεια και δράση αποτροπής τους.

Ομοίως καμία ενημέρωση και για το θέμα της ενδεχόμενης δημιουργίας ΜΕΑ σε περιοχή του Δήμου μας.

Τέλος ολοκληρώνοντας καταθέτουμε προς συζήτηση και ψήφιση :

«Κοινό ψήφισμα κατά της προοπτικής καύσης απορριμμάτων RDF – SRF στο ΤΙΤΑΝ»

ΖΗΤΟΥΜΕ από το Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου να ψηφίσει το ακόλουθο ΨΗΦΙΣΜΑ:

«1. Να αποφασίσει και να πάρει όλα τα μέτρα, κάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες, ενάντια στο ενδεχόμενο καύσης αποριμματογενών αποβλήτων RDF-SRF στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ.

  1. Να δημοσιεύσει ανακοίνωση που να δείχνει την αντίδρασή του στην απόφαση-γνωμοδότηση της Επιτροπής για πιθανή μεταφορά της καύσης από τη ΜΕΑ Αν.Τομέα, στα Δυτικά και στο ΤΙΤΑΝ και να δηλώνεται η εναντίωση στην καύση απορριμμάτων RDF, SRF και εναλλακτικών καυσίμων. Η ανακοίνωση να γνωστοποιηθεί στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, αλλά και στους συλλόγους και φορείς του δήμου.
  2. Να κάνει ένσταση-προσφυγή και να ασκηθεί κάθε ένδικο βοήθημα κατά της γνωμοδότησης και της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, για να ακυρωθεί η απόφαση της τροποποίησης της ΜΕΑ Ανατολικού Τομέα.
  3. Να ζητήσει την έγγραφη συμπαράσταση και των υπολοίπων φορέων και ΔΣ των δήμων της Δυτικής Θεσσαλονίκης καθώς και της εκκλησίας στην ενδεχόμενη καύση RDF-SRF στο ΤΙΤΑΝ και να βγει κοινό δελτίο τύπου.
  4. Να δηλώσει την αμέριστη συμπαράσταση στον κοινό αγώνα που πρέπει να κάνουν Δήμοι και Δημότες  ενάντια στην καύση RDF-SRF.».

 

Με τιμή

Παντελής Σκαρλάτος


 Το σώμα του δημοτικού συμβούλιο καταψήφισε ομόφωνα την προοπτική δημιουργίας  καύσης απορριμμάτων RDF – SRF στο ΤΙΤΑΝ

Δείτε απόσπασμα των τοποθετήσεων:

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.