13/01/2019 13/01/2019 Είπε Γέρων: Ομοιάζουμε με τις τσουκνίδες. Από μακρυά φαίνονται πράσινες, δροσερές, σαν πεδιάδα, σαν κήπος, μα, όταν πλησιάσεις και τις αγγίξεις, τότε, βλέπεις την ασχήμια των και τότε νιώθεις το κεντρί των. Είπε άλλος: Έξυπνος είναι ο αγιασμένος. Δεν κυνηγάει τους χαμένους ο διάβολος. Κυνηγάει τους έξυπνους. Αυτούς που κοντά στον Θεό μπορούν να κάνουν...
13 Ιανουαρίου, 2019 - 16:25

Οι τσουκνίδες και το ψυγείον

Διαδώστε:
Οι τσουκνίδες και το ψυγείον

Είπε Γέρων:

Ομοιάζουμε με τις τσουκνίδες. Από μακρυά φαίνονται πράσινες, δροσερές, σαν πεδιάδα, σαν κήπος, μα, όταν πλησιάσεις και τις αγγίξεις, τότε, βλέπεις την ασχήμια των και τότε νιώθεις το κεντρί των.

Είπε άλλος:

Έξυπνος είναι ο αγιασμένος. Δεν κυνηγάει τους χαμένους ο διάβολος. Κυνηγάει τους έξυπνους. Αυτούς που κοντά στον Θεό μπορούν να κάνουν θαύματα. Αυτούς τους ταλαιπωρεί με την αυτοπεποίθηση, με τη λογική, την κρίση. Γι’ αυτό, στο ψυγείο το μυαλό, μέχρι ότου να μάς το επιστρέψει ο Θεός αγιασμένο.

 

ΑΘΩΝΙΚΟΝ ΓΕΡΟΝΤΙΚΟΝ, Αρχιμ. ΙΩΑΝΝΙΚΙΟΥ ΚΟΤΣΩΝΗ, Έκδοσις Ιερού Ησυχαστηρίου Αγ. Γρηγορίου Παλαμά Κουφάλια Θεσσαλονίκης 2004, Έκδοσις Δ’, σ.σ. 430, 431

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων