18/01/2019 18/01/2019 Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης διασώζει εις τον Συναξαριστήν του μία θαυμάσια μικρά περιγραφή του πραγματικού παρουσιαστικού του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, η οποία έχει ως εξής: “Ήτον δε κατά τον χαρακτήρα του σώματος, ο μεν Άγιος Aθανάσιος, μέτριος κατά το μέγεθος και την ηλικίαν, ολίγον πλατύς, σκυπτός, χαρίεις εις το πρόσωπον, εύμορφον χρώμα έχων,...
18 Ιανουαρίου, 2019 - 12:51

Το πραγματικό παρουσιαστικό του Αγίου Αθανασίου

Διαδώστε:
Το πραγματικό παρουσιαστικό του Αγίου Αθανασίου

Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης διασώζει εις τον Συναξαριστήν του μία θαυμάσια μικρά περιγραφή του πραγματικού παρουσιαστικού του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, η οποία έχει ως εξής:

“Ήτον δε κατά τον χαρακτήρα του σώματος, ο μεν Άγιος Aθανάσιος, μέτριος κατά το μέγεθος και την ηλικίαν, ολίγον πλατύς, σκυπτός, χαρίεις εις το πρόσωπον, εύμορφον χρώμα έχων, φαλακρός εις την κεφαλήν, την μύτην έχων γρυπήν, ήτοι κυρτήν ωσάν του γερακίου. Δεν είχε το πρόσωπον μακρουλόν, είχε πλατέα τα σιαγόνια, το γένειον μέτριον, και το στόμα μικρόν. Δεν ήτον πολλά άσπρος, αλλά ελαμπρύνετο με ένα χρώμα υπόξανθον”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων