26/06/2019 26/06/2019 Μετά το πέρασμά της από την πόλη της Δράμας και το Βατοπαιδινό μετόχι του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου έφτασε χθες το απόγευμα στην Κόρινθο στις 8 η ώρα το απόγευμα περίπου παρουσία του κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθους πιστών.  Δημοσιογραφική κάλυψη: Δημήτρης Στρουμπάκος – Νίκος Οικονόμου...
26 Ιουνίου, 2019 - 8:03
Τελευταία ενημέρωση: 26/06/2019 - 11:54

Η πόλη της Κορίνθου υποδέχτηκε την Αγία Ζώνη – Πλήθος κόσμου συρρέει για να λάβει την ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου

Διαδώστε:
Η πόλη της Κορίνθου υποδέχτηκε την Αγία Ζώνη  – Πλήθος κόσμου συρρέει για να λάβει την ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου

Μετά το πέρασμά της από την πόλη της Δράμας και το Βατοπαιδινό μετόχι του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου έφτασε χθες το απόγευμα στην Κόρινθο στις 8 η ώρα το απόγευμα περίπου παρουσία του κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθους πιστών.

Δημοσιογραφική κάλυψη: Δημήτρης Στρουμπάκος – Νίκος Οικονόμου

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Καρπαθάκης

Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος

Επιμέλεια Βίντεο: Πέπη Οικονομάκη

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

Το Θεομητορικό κειμήλιο κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ.

Η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε στα  Προπύλαια του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, πλήθους πιστών, ένστολων, μαθητών εκπροσώπων φορέων και τοπικών αρχόντων.

Στην ομιλία του, κατά την υποδοχή της Αγίας Ζώνης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος με λυγμούς αναφέρθηκε στη μάνα όλων μας την Παναγία και συγκίνησε όλους τους παρευρισκομένους, αφού δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, που ήταν παράλληλα και δάκρυα χαράς για την έλευση της Αγίας Ζώνης της Παναγίας στην επαρχία του.

Ακολούθησε δέηση εντός του Ιερού Καθεδρικού Ναού ενώ στη συνέχεια τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία, όπου στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ενώ συλλειτούργησε μαζί του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεχρεών κ. Αγάπιος.

Η Αγία  Ζώνη της Θεοτόκου μαζί με το Ιερό Λείψανο του πολιούχου και προστάτου της πόλης Αγίου Αποστόλου Παύλου, τα Ιερά Λείψανα των εν Κορίνθω Αγίων και τις Ιερές Εικόνες της Παναγίας «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ» και των εν Κορίνθω Αγίων θα εκτίθενται εις προσκύνηση των πιστών και ευλογία των προσκυνητών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου καθημερινά, έως και το μεσημέρι της Κυριακής, 30 Ιουνίου 2019, από τις 7:00 το πρωί έως αργά το βράδυ.

Δείτε το βίντεο από την υποδοχή και τον Εσπερινό της Αγίας Ζώνης στην Κόρινθο: 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων