25/06/2019 26/06/2019 Συγκινητικές στιγμές έλαβαν χώρα, στη Μητρόπολη Κορίνθου, κατά  την υποδοχή της Αγίας Ζώνης της Παναγίας μας, του μοναδικού εν ζωή Θεομητορικού κειμηλίου, στο πλαίσιο των εορταστικών Εκκλησιαστικών Εκδηλώσεων των «ΙΓ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2019». Η Αγία Ζώνη έφτασε στην Κόρινθο γύρω στις 8 το βράδυ της Τρίτης παρουσία πλήθους κόσμου, κλήρου και λαού.  Το Θεομητορικό κειμήλιο...
25 Ιουνίου, 2019 - 19:53
Τελευταία ενημέρωση: 26/06/2019 - 0:33

Στην Κόρινθο μέχρι τις 30 Ιουνίου η Αγία Ζώνη- Δείτε τις συγκινητικές στιγμές που εκτιλύχθηκαν όταν ο κόσμος αντίκρυσε το Θεομητορικό Κειμήλιο. (Βίντεο)

Διαδώστε:
Στην Κόρινθο μέχρι τις 30 Ιουνίου η Αγία Ζώνη- Δείτε τις συγκινητικές στιγμές που εκτιλύχθηκαν όταν ο κόσμος αντίκρυσε το Θεομητορικό Κειμήλιο. (Βίντεο)

Συγκινητικές στιγμές έλαβαν χώρα, στη Μητρόπολη Κορίνθου, κατά  την υποδοχή της Αγίας Ζώνης της Παναγίας μας, του μοναδικού εν ζωή Θεομητορικού κειμηλίου, στο πλαίσιο των εορταστικών Εκκλησιαστικών Εκδηλώσεων των «ΙΓ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2019».

Η Αγία Ζώνη έφτασε στην Κόρινθο γύρω στις 8 το βράδυ της Τρίτης παρουσία πλήθους κόσμου, κλήρου και λαού.  Το Θεομητορικό κειμήλιο κόμισε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ.

Η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε στα  Προπύλαια του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Χαλκίδος, πλήθους πιστών, ένστολων, μαθητών εκπροσώπων φορέων και τοπικών αρχόντων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η σημερινή έλευση της Αγίας Ζώνης ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης μεταξύ των πιστών τις προηγούμενες ημέρες οι οποίοι ζούσαν και ανέπνεαν για αυτό το μεγάλο εκκλησιαστικό γεγονός που συμβαίνει στον τόπο τους. Με έκδηλη αγωνία αλλά και δέος υποδέχθηκαντον ανεκτίμητο πνευματικό θησαυρό.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος με λυγμούς αναφέρθηκε στη μάνα όλων μας την Παναγία και συγκίνησε όλους τους παρευρισκομένους, αφού δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, που ήταν παράλληλα και δάκρυα χαράς για την έλευση της Αγίας Ζώνης της Παναγίας στην επαρχία του.

Δημοσιογραφική κάλυψη: Δημήτρης Στρουμπάκος

Live: Νίκος Οικονόμου 

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Καρπαθάκης

Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος

Δείτε το βίντεο από τον Εσπερινό:

Δείτε το βίντεο από την υποδοχή:

Στην υποδοχή παρίσταται και ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ενώ αμέσως μετά την υποδοχή ακολούθησε δέηση και ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία στην οποία θα εψάλλη η Ιερά Ακολουθία της Τιμίας Ζώνης.

Η Αγία  Ζώνη της Θεοτόκου μαζί με το Ιερό Λείψανο του πολιούχου και προστάτου της πόλης Αγίου Αποστόλου Παύλου, τα Ιερά Λείψανα των εν Κορίνθω Αγίων και τις Ιερές Εικόνες της Παναγίας «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ» και των εν Κορίνθω Αγίων θα εκτίθενται εις προσκύνηση των πιστών και ευλογία των προσκυνητών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου καθημερινά, έως και το μεσημέρι της Κυριακής, 30 Ιουνίου 2019, από τις 7:00 το πρωί έως αργά το βράδυ.

 

 

Ιστορικό Αγίας Ζώνης

Ἡ πάνσεπτη κα χαριτόβρυτη Ζώνη της Παναγίας µας, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, είναι το μοναδικό κειμήλιο που σώζεται από την επίγεια ζωή της. Κατά την ιερά παράδοση και ιστορία της Εκκλησίας µας η Υπεραγία Θεοτόκος, τρεις ηµέρες µετά την κοίµησή Της, µετέστη-ανελήφθη εν σώµατι στους ουρανούς. Κατά την διάρκεια της αναλήψεώς Της παρέδωσε στον Απόστολο Θωµά την Τιµία Της Ζώνη. Τον 12ον αιώνα επί Μανουήλ Α΄ Κοµνηνού (1143-1180) καθιερώθηκε και επίσηµος εορτασµός της καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, η 31η Αυγούστου εκάστου έτους. Ὁ Αυτοκράτωρ Ιωάννης ΣΤ΄ Καντακουζηνός (1347-1355), ο οποίος έτρεφε ιδιαίτερη αγάπη προς την Ιερά Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου, δώρισε την Αγία Ζώνη σε αυτή. Αναρίθµητα είναι τα θαύµατα, τα οποία έγιναν ως σήµερα µε την Τιµία Ζώνη, η οποία διατηρεί «ανεκφοιτήτως» την χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Γι’ αυτό και η Εκκλησία μας της αποδίδει τιµητική προσκύνηση, όπως και στο Τίµιο Ξύλο του Σταυρού του Κυρίου. Η Αγία Ζώνη έχει την ιδιαίτερη χάρη να θεραπεύει την στειρότητα των ατέκνων ζευγαριών και τους καρκινοπαθείς µε κορδέλα, η οποία έχει προηγουµένως ευλογηθεί επ’ αυτής και ακολούθως την ζώνονται οι στείρες γυναίκες και οι ασθενείς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων