25/06/2019 25/06/2019 Λίγο πρίν τις 11 το πρωί αναχώρησε από το Βατοπαιδινό μετόχι στο Πόρτο Λάγος η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου όπου είχε τεθεί προς προσκύνηση και ευλάβεια του πιστού λαού της Θράκης από την Κυριακή το απόγευμα. Κατόπιν αιτήσεως των Στρατιωτικών, Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών η Αγία Ζώνη τέθηκε προς προσκύνηση στο Λιμεναρχείο του Πόρτο...
25 Ιουνίου, 2019 - 11:06
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2019 - 18:09

Μητρ. Ξάνθης: “Η Παναγία να σκεπάζει, να ευλογεί και να ενισχύει τον ευλογημένο λαό μας” – Η αναχώρηση της Αγίας Ζώνης από το Πόρτο Λάγος

Διαδώστε:
Μητρ. Ξάνθης: “Η Παναγία να σκεπάζει, να ευλογεί και να ενισχύει τον ευλογημένο λαό μας” – Η αναχώρηση της Αγίας Ζώνης από το Πόρτο Λάγος

Λίγο πρίν τις 11 το πρωί αναχώρησε από το Βατοπαιδινό μετόχι στο Πόρτο Λάγος η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου όπου είχε τεθεί προς προσκύνηση και ευλάβεια του πιστού λαού της Θράκης από την Κυριακή το απόγευμα.

Κατόπιν αιτήσεως των Στρατιωτικών, Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών η Αγία Ζώνη τέθηκε προς προσκύνηση στο Λιμεναρχείο του Πόρτο Λάγος, στην έδρα του Δ’ Σώματος Στρατού, στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης.  Πριν την αναχώρηση από την Θράκη η Αγία Ζώνη θα παραμείνει για λίγη ώρα στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μάκρη Αλεξανδρουπόλεως.

Στρατός και Σώματα Ασφαλείας προσκυνούν την Αγία Ζώνη

Κατόπιν αιτήσεως των Στρατιωτικών, Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών ο καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γερόντας Εφραίμ απεδέχθη το αίτημα τους και μετέφερε την Τίμια Ζώνη αρχικά στο Λιμεναρχείο Πόρτου Λάγους όπου την υποδέχθηκε ο Υπολιμενάρχης κ. Κιλίτσης Απόστολος και τα στελέχη του λιμενικού σώματος.
Ακολούθως η Αγία Ζώνη μετεφέρθη στο Στρατόπεδο «Αποστολίδη» όπου εδρεύει το Δ’ Σώμα Στρατού στην Ξάνθη και την υποδέχθηκε ο αντιστράτηγος Χαράλαμπός Λαλούσης  και τέθηκε σε προσκύνηση για τα στελέχη και τις οικογένειες τους.

Εν συνεχεία η Αγία Ζώνη επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης όπου την υποδέχθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης Χρήστος Σταμπουλής. Εψάλη δέηση από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ξάνθης και ευλογήθηκαν τα στελέχη και οι παρευρισκόμενοι πιστοί.  Ο Γέροντας Εφραίμ ευχήθηκε η Αγία Ζώνη να είναι ασπίδα στο έργο και το καθήκον που επιτελούν και ανέφερε θαυμαστό γεγονός διαφυλάξεως αστυνομικού που τον έσωσε η Αγία Ζώνη. Ο Αστυνομικός Διευθυντής από την πλευρά του προσέφερε αναμνηστική πλακέτα με το έμβλημα της ελληνικής αστυνομίας.

Τελευταίος σταθμός για την Αγία Ζώνη ήταν το πυροσβεστικό σώμα Ξάνθης. Εκεί την υποδέχθηκε ο Πύραρχος Δαδούδης Κων/νος και τα στελέχη του πυροσβεστικού σώματος με τις οικογένειές τους. Ήχησε πανηγυρικά η καμπάνα του παρεκκλησίου των Τριών Παίδων εν καμινω, που είναι οι προστάτες του σώματος, ενώ εψάλη δέηση υπέρ υγείας των πυροσβεστών.

Ο Πύραρχος ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ και ζήτησε την ευλογία της Παναγίας να διαφυλάττει τις ζωές και την περιουσία των ανθρώπων.

Σε ανάμνηση του περάσματος της Αγίας Ζώνης ο Γέροντας Εφραίμ προσέφερε μια εικόνα της Αγίας Ζώνης και βιβλίο με τα θαύματα της. Η Ιερά πομπή θα συνεχίσει για την Αλεξανδρούπολη και την Ιερά Μονή Ν. Μακρής.

Μητρ. Ξάνθης: “Η Παναγία να ενισχύει τον ευλογημένο λαός μας”

Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος τελέστηκε σήμερα στο Ιερό Βατοπαιδινό Μετόχι του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος.

“Να σκεπάζει, να ευλογεί και να ενισχύει η Παναγία μας τον ευλογημένο λαό μας” τόνισε στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ενώ ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ για την ευκαιρία που τους χάρισε να προσκυνήσουν την Αγία ζώνη.

Ακολούθησε κέρασμα στο συνοδικό του Μετοχίου στο οποίο ο Γέροντας Εφραίμ προσέφερε στον Σεβ. Μητροπολίτη Ξάνθης μια εικόνα της Αγίας Ζώνης.

Ενθυμήθηκαν επίσης τον εγκαινιασμό του πρώτου ναού αφιερωμένου στον Όσιο Παϊσιο στο Άγιον Όρος και δόξασαν τη Θεοτόκο για τις ευλογίες και τα θαύματα που χαρίζει στο πονεμένο λαό μας.

Πλήθος κόσμου στη χθεσινή Ιερά Αγρυπνία 

Χθες, το απόγευμα, μεγάλος αριθμός οχημάτων κατέκλυσε τον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στο Μετόχι, με αποτέλεσμα να σημειωθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση την οποία αντιμετώπισε επιτυχώς το Τμήμα Τροχαίας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Αβδήρου.

Η προσέλευση του κόσμου, ακόμα και τώρα, αυτήν την περασμένη ώρα, συνεχίζει να είναι μεγάλη και φτάνει στην είσοδο του Μετοχίου.

Αστυνομικοί εκτίμησαν ότι έφτασαν 10.000 αυτοκίνητα και εκδρομικά λεωφορεία.

Με υπομονή, ο ευσεβής λαός περιμένει να προσκυνήσει το ιερό θεομητορικό σέβασμα, το οποίο αγιάζει την περιοχή.

Με πίστη και κατάνυξη πολλοί πιστοί, όχι μόνο προσκυνούν, αλλά και συμμετέχουν στην Ιερά αγρυπνία που τελείται αυτή την ώρα προς τιμήν της Αγίας Ζώνης από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης  Ξάνθης, π. Σωφρόνιο Γκουτζίνη και τον π. Γεώργιο Βατοπαιδινό. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι στον χώρο βρίσκονται εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης που εχουν αναλάβει την υγειονομική κάλυψη του προσκυνήματος.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του περιφερειακού τμήματος Ξάνθης, κ. Μουμτζάκη Βαρβάρα, «ήταν απαραίτητη η παρουσία των εθελοντών καθώς η προσέλευση του κόσμου ήταν απρόβλεπτη και πρωτοφανής. Πιστοί απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού κατέκλυσαν τη Μονή και η παρουσία μας ήταν καθοριστική».

Παρήγορο για τους προσκυνητές είναι το αεράκι που φυσάει αυτή τη στιγμή ως δώρο της Παναγίας για να ανακουφίσει τους προσκυνητές από τον καύσωνα της ημέρας.

Το προσκύνημα θα κορυφωθεί αύριο το πρωί, 25 Ιουνίου 2019, με τη Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος και εν συνεχεία στις 11 θα αναχωρήσει η Αγία Ζώνη για την Κόρινθο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σήμερα το απόγευμα η άφιξη στην Κόρινθο 

Η πόλη της Κορίνθου αναμένει τον ερχομό του κορυφαίου κειμηλίου της Ορθοδοξίας. Η Αγία Ζώνη θα μεταφερθεί σήμερα στην Κόρινθο, όπου θα τεθεί προς προσκύνηση στο πλαίσιο των εορτασμών για τη μνήμη του αγίου αποστόλου Παύλου και ιδρυτού της τοπικής Εκκλησίας της Κορίνθου, και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στη πόλη θα παραμείνει έως την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων