03/07/2019 03/07/2019 Η Αγιορείτικη Φωτοθήκη της ιεράς μονής Σιμωνόπετρας Αγίου Όρους σε συνεργασία με το Ξενοδοχείο Varos Village Hotel & Residences, διοργανώνουν την παρουσίαση της Έκθεσης Φωτογραφιών και Χαλκογραφιών του Αγίου Όρους, στον πολυχώρο «Πολιτεία» του Ξενοδοχείου, στη Λήμνο, από τις 10/06/2019 έως και τις 10/09/2019. Αρσένιος Μοναχός,Καυσοκαλυβίτης, Ξυλογλύπτης (1866-1956) Η εκλεκτή αυτή, παγκόσμιας εμβέλειας Έκθεση, παρουσιάζεται...
03 Ιουλίου, 2019 - 10:23
Τελευταία ενημέρωση: 03/07/2019 - 13:40

Παγκόσμιας εμβέλειας Έκθεση Φωτογραφιών και Χαλκογραφιών του Αγίου Όρους στη Λήμνο

Διαδώστε:
Παγκόσμιας εμβέλειας Έκθεση Φωτογραφιών και Χαλκογραφιών του Αγίου Όρους στη Λήμνο

Η Αγιορείτικη Φωτοθήκη της ιεράς μονής Σιμωνόπετρας Αγίου Όρους σε συνεργασία με το Ξενοδοχείο Varos Village Hotel & Residences, διοργανώνουν την παρουσίαση της Έκθεσης Φωτογραφιών και Χαλκογραφιών του Αγίου Όρους, στον πολυχώρο «Πολιτεία» του Ξενοδοχείου, στη Λήμνο, από τις 10/06/2019 έως και τις 10/09/2019.

Αρσένιος Μοναχός,Καυσοκαλυβίτης, Ξυλογλύπτης (1866-1956)

Η εκλεκτή αυτή, παγκόσμιας εμβέλειας Έκθεση, παρουσιάζεται στη Λήμνο για πρώτη φορά, ως επιλεγμένος σταθμός ενός ταξιδιού παγκόσμιων παρουσιάσεων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βρυξέλλες, Μόσχα, Βελιγράδι, Μπουργκάς, Βηρυτό, Βενετία κ.α.). Αποτελείται από 50 πίνακες, εκ των οποίων το πρώτο μέρος καταλαμβάνουν Φωτογραφίες από το Άγιον Όρος και το δεύτερο μέρος Χαλκογραφίες.

Ρόδον το Αμάραντον- Χαλκογραφία Αβέρκιου ,1862 Αγιον Όρος

Η φωτογραφική ενότητα περιλαμβάνει: Πρόσωπα του Αγίου Όρους και Γεγονότα από την ιστορία του Αγίου Όρους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι οι περισσότερες φωτογραφίες προέρχονται από γυάλινες πλάκες, οι οποίες στην πρώιμη φάση της ιστορίας της φωτογραφίας αποτελούσαν τα «αρνητικά».

Η ενότητα των Χαλκογραφιών ή αλλιώς Χάρτινων Εικόνων περιλαμβάνει: Απεικονίσεις Μονών και Σκητών του Αγίου Όρους, καθώς και Εικόνες Αγίων.

Το Άγιο Όρος και οι Μονές του, Χαλκογραφία, 1770

Το Ξενοδοχείο Varos Village Hotel & Residences, εορτάζοντας τα 10 χρόνια λειτουργίας στη Λήμνο και διατηρώντας την πολιτιστική διαδρομή που έχει χαράξει εξαρχής με σκοπό την αναβίωση και την ανάδειξη της Λημνιακής πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης στην ελληνική και παγκόσμια ιστορία, υποδέχεται με τιμή και φιλοξενεί με ευλάβεια την εκπληκτική αυτή έκθεση, η οποία προβάλλει τη χιλιόχρονη σχέση του νησιού με τον Άθω, τα ιερά σκηνώματα και τους μοναχούς του.


Μονή Κουτλουμουσίου. Η πρώτη λιτανεία μετά την απελευθέρωση απο τους Τούρκους στις Καρυές .1913

Η έκθεση θα είναι ανοικτή στον κόσμο και στους επισκέπτες της Λήμνου και αποτελεί το πρώτο βήμα ανάδειξης της χιλιόχρονης σχέσης του Άθω με τη Λήμνο. Μια σχέση που προβάλλει μια πολύ σημαντική πτυχή της φυσιογνωμίας και ιστορίας του νησιού.


Επίσκεψη στις Καρυές του Ελευθερίου Βενιζέλου .1930

Ασκητής Μοναχός έξω απο την καλύβα του

Εκθεση στο VarosVillage

Πληροφορίες:www.varosvillage.com, Κος Στέλιος Α. Μάντζαρης – 6936 782808

Πηγή:https://www.limnosreport.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων