05/05/2019 08/05/2019 Στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρναίας ο Σύλλογος Πολυτέκνων Χαλκιδικής διοργανώνει την ετήσια εορταστική εκδήλωση. Στην εκδήλωση συμμετέχουν η Βυζαντινή και Παραδοσιακή Χορωδία του Δήμου Πολυγύρου, υπό τη διεύθυνση του Β. Χάδου και η Χορωδία Σημάντρων, υπό τη διεύθυνση του Τ. Τσακμακίδη. Χαιρετισμό απηύθυναν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου Αρχιμ. Ιγνάτιος Ριγανάς,...
05 Μαΐου, 2019 - 19:38
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2019 - 22:24

Στο πλευρό των Πολυτέκνων Χαλκιδικής η ΙΜΜ Βατοπαιδίου

Διαδώστε:
Στο πλευρό των Πολυτέκνων Χαλκιδικής η ΙΜΜ Βατοπαιδίου

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρναίας ο Σύλλογος Πολυτέκνων Χαλκιδικής διοργανώνει την ετήσια εορταστική εκδήλωση. Στην εκδήλωση συμμετέχουν η Βυζαντινή και Παραδοσιακή Χορωδία του Δήμου Πολυγύρου, υπό τη διεύθυνση του Β. Χάδου και η Χορωδία Σημάντρων, υπό τη διεύθυνση του Τ. Τσακμακίδη. Χαιρετισμό απηύθυναν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου Αρχιμ. Ιγνάτιος Ριγανάς, γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ο κ. Ιωάννης Γιώργου- Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, ο Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος- Πρόεδρος ΑΣΠΕ, πρόεδροι Πολυτέκνων, ενώ επίσης παρευρέθηκαν πολύτεκνες οικογένειες οι οποίες βραβεύτηκαν από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ εκπροσωπούν ο Γέροντας Βαρνάβας και ο π. Τιμόθεος Βατοπαιδινός.

Ο Γέροντας Βαρνάβας τόνισε την κρίση στην οποία βρίσκεται ο θεσμός της οικογένειας λόγω της αποκοπής από την Ορθόδοξη Παράδοση, ενώ προέτρεψε να ζούμε την εν Χριστώ ζωή οι γονείς και να είναι σαν τους καλούς “γεωργούς” που φροντίζουν και προσφέρουν στα παιδιά τον ενάρετο βίο.

Σε μια κρίσιμη εποχή για την Ελλάδα, η πολύτεκνη οικογένεια βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς οι πόροι λιγοστεύουν λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά οι οικογένειες και τα παιδιά τους πρέπει να προχωρούν, να μορφώνονται και να εξελίσσονται για να χτίσουν το μέλλον αυτής της χώρας.

Αφουκραζόμενη αυτών των αναγκών η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου βρίσκεται εδώ και χρόνια στο πλευρό των πολύτεκνων οικογενειών προσφέροντας πάντα με την συνεργασία Μητροπόλεων και μετά από ευγενικές παρακλήσεις των Συλλόγων Πολυτέκνων, οικονομική στήριξη σε πολύτεκνες οικογένειες και χρηματικά βραβεία σε αριστούχους μαθητές και φοιτητές προερχόμενους από προερχόμενους από πολύτεκνες οικογένειες.

Φωτορεπορτάζ: Βασίλης Χάδος

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων