31/08/2019 31/08/2019 Στην ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης τοιχογραφιών του 13ου αιώνα, προέβη η Περιφερειακή Διεύθυνση Αναστήλωσης Πολιτιστικών Μνημείων του Βερατίου. Συγκεκριμένα πρόκειται για τοιχογραφίες οι οποίες βρίσκονται σε ναό που είναι αφιερωμένος στην Υπεραγία Θεοτόκου στο χωριό Σένιε του Βερατίου. Την είδηση ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού της Αλβανίας Έλβα Μαργαρίτι η οποία μεταξύ άλλων τόνισε: “Χρειάστηκε πολύωρη...
31 Αυγούστου, 2019 - 11:57

Ολοκληρώθηκαν τα έργα συντήρησης σε ιστορικό ναό στο Βεράτι

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκαν τα έργα συντήρησης σε ιστορικό ναό στο Βεράτι

Στην ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης τοιχογραφιών του 13ου αιώνα, προέβη η Περιφερειακή Διεύθυνση Αναστήλωσης Πολιτιστικών Μνημείων του Βερατίου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τοιχογραφίες οι οποίες βρίσκονται σε ναό που είναι αφιερωμένος στην Υπεραγία Θεοτόκου στο χωριό Σένιε του Βερατίου.

Την είδηση ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού της Αλβανίας Έλβα Μαργαρίτι η οποία μεταξύ άλλων τόνισε: “Χρειάστηκε πολύωρη εργασία από τους συντηρητές προκειμένου να γίνει πλήρη αποκατάσταση της τοιχογραφίας. Όσοι εργάστηκαν όλο αυτό τον καιρό εντυπωσιάστηκαν από την καλή κατάσταση της τοιχογραφίας. Τα σπάνια μνημεία, όπως αυτό, βρίσκονται ψηλά στη λίστα αποκατάστασης του υπουργείου”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων