06/01/2019 06/01/2019 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σύρου τέλεσε σήμερα το πρωί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τα άγια Θεοφάνεια του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού και συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ....
06 Ιανουαρίου, 2019 - 9:33
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2019 - 13:27

Στην Ερμούπολη Αρχιεπ. Αθηνών και Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Διαδώστε:
Στην Ερμούπολη Αρχιεπ. Αθηνών και Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σύρου τέλεσε σήμερα το πρωί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τα άγια Θεοφάνεια του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού και συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος και ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.

Στη συνέχεια με λιτανευτική πομπή κατευθύνθηκαν στο λιμάνι του νησιού όπου τελέσθηκε ο Καθαγιασμός των υδάτων παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, Υπουργών, Βουλευτών, Πολιτευτών, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας, κληρικών και λαϊκών.

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τόνισε πως «ο ευγενής, αρχοντικός και πολιτισμένος λαός μας, σας υποδέχεται με εξαιρετική τιμή, σεβασμό και ευγνωμοσύνη και θεωρεί ότι η παρουσία σας ανανεώνει την ελπίδα στην εκπλήρωση των προσδοκιών όλων μας για μια περίοδο περαιτέρω ανάπτυξης για το νησί μας και ιδιαίτερα για τους νέους», ενώ απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο αναφέρθηκε στην Θεία Λειτουργία στον ιστορικό ιερό μητροπολιτικό ναό, αλλά και στην τέλεση του Καθαγιασμού των υδάτων επισημαίνοντας πως «πληρούν την καρδία όλων μας με αισθήματα αγάπης και σεβασμού προς το σεπτό πρόσωπό σας» και τον κάλεσε να ευλογήσει κλήρο και λαό που σέβεται, αγαπά και στηρίζει το έργο της Εκκλησίας αναγνωρίζοντας την πολύπτυχη λειτουργική, ποιμαντική και φιλανθρωπική διακονία.

Ηχηρό μήνυμα έστειλε για ακόμη μια φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχόμενος παράλληλη το φως της χριστιανοσύνης να φωτίζει όλους τους Έλληνες. Ο Μακαριώτατος ευχήθηκε: “καλή χρονιά, ευλογημένη, ειρηνική και πολύκαρπη”.

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων