07/07/2019 07/07/2019 Την Ιερά Μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής τιμά και εορτάζει ο ομώνυμος Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Αγίας Κυριακής στη Δημητσάνα, στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως, το διήμερο 6 και 7 Ιουλίου. Νωρίς χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμία στον περίγυρο...
07 Ιουλίου, 2019 - 9:17
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2019 - 20:53

Με τιμές η Μνήμη της Αγ. Κυριακής στη Δημητσάνα

Διαδώστε:
Με τιμές η Μνήμη της Αγ. Κυριακής στη Δημητσάνα

Την Ιερά Μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής τιμά και εορτάζει ο ομώνυμος Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Αγίας Κυριακής στη Δημητσάνα, στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως, το διήμερο 6 και 7 Ιουλίου.

Νωρίς χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμία στον περίγυρο χώρο του Ιερού Ναού και κατ΄όπιν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης ενδύθηκε του Αρχιερατικού του Μανδύα.

Αμέσως μετά στον Ιερό Ναό, ξεκίνησε μέγας δισαρχιερατικός εσπερινός χοροστατήσαντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιερωνύμου, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ.Ιερεμία. Άγημα της πολεμικής αεροπορίας, φιλαρμονική του στρατού ξηράς, νέοι και νέες με παραδοσιακές φορεσιές απέδωσαν τις αρμόζουσες τιμές στους Αρχιερείς. Μετά τον εσπερινό, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης ακολούθησε η ιερά λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, με την συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, του αγήματος της Π.Α, της φιλαρμονικής του Σ.Ξ, των νέων με τις παραδοσιακές στολές τους, αλλά και πλήθους κόσμου στους δρόμους της περιοχής. Στο προαύλειο χώρο κατόπιν του πανηγυρικού εσπερινού πραγματοποιήθηκε σύντομη εκδήλωση με χορούς από την χορευτική ομάδα Δημητσάνας όπου οι Σεβασμιώτατοι παρεκάθησαν και παρακολούθησαν.

Φωτορεπορτάζ: Βαγγέλης Καραπαθάκης

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων