23/08/2019 23/08/2019 Την πολιούχο τους Παναγία Φανερωμένη εόρτασαν οι Χολαργιώτες το πρωί της Παρασκευής (23/8) με την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό της πόλης. Μέρα γιορτής για το Χολαργό η σημερινή (23/8), με την πόλη να τιμά την εορτάζουσα Παναγία Φανερωμένη στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό του Δήμου Παπάγου-Χολαργού. Όπως την παραμονή της εορτής, έτσι...
23 Αυγούστου, 2019 - 18:40
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2019 - 18:37

Ο Χολαργός τίμησε την πολιούχο του Παναγία Φανερωμένη

Διαδώστε:
Ο Χολαργός τίμησε την πολιούχο του Παναγία Φανερωμένη

Την πολιούχο τους Παναγία Φανερωμένη εόρτασαν οι Χολαργιώτες το πρωί της Παρασκευής (23/8) με την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό της πόλης.

Μέρα γιορτής για το Χολαργό η σημερινή (23/8), με την πόλη να τιμά την εορτάζουσα Παναγία Φανερωμένη στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.

Όπως την παραμονή της εορτής, έτσι και ανήμερα, των ιερών ακολουθιών προέστη ο νέος βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τους εφημερίους του πανηγυρίζοντα Ναού και όχι μόνο.

Παρόντες μεταξύ άλλων από πλευράς Δημοτικής Αρχής ο Δήμαρχος, Ηλίας Αποστολόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Δημήτρης Τούτουζας.

Λίγο πριν την απόλυση ο προϊστάμενος του Ναού και Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτης Συμεών Βενετσιάνος, ανακοίνωσε στους πιστούς τη μετάθεση δύο εφημερίων της ενορίας και συγκεκριμένα του Αρχιμανδρίτη Συνέσιου Βικτωράτου και του Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Βλάχου.

Ο μεν π. Συνέσιος, όπως σας έχει ενημερώσει το «Μένουμε Χολαργό» από τις 28 Ιουλίου, ανέλαβε ήδη καθήκοντα προϊσταμένου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος οδού Φιλελλήνων στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ο π. Ιωάννης επιστρέφει στην Αίγινα και την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης από όπου προερχόταν.

Αμφότεροι τιμήθηκαν από τον π. Συμεών Βενετσιάνο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την ωφέλιμη υπηρεσία τους στο Ναό και την ενορία, παραλαμβάνοντας από τα χέρια του Επισκόπου Ευρίπου από μία ιερή εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης.

Πηγή: menoumeholargo.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων