13/05/2020 13/05/2020 Ένα από τα συσσίτια που δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή την περίοδο της καραντίνας ως έργο αληθινής αγάπης προς τον πλησίον ήταν το συσσίτιο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στο Πολύδροσο.  Στη συγκεκριμένη ενορία, η προσφορά φαγητού στους εμπερίστατους συνανθρώπους μας και η αιμοδοσία παρέχονται σε τακτική βάση, πλάι στο αξιοσημείωτο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό έργο της...
13 Μαΐου, 2020 - 16:28
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2020 - 16:36

Άγιος Αθανάσιος Πολύδροσου: Πώς μια κουζίνα μετατρέπεται σε εστία αγάπης

Διαδώστε:
Άγιος Αθανάσιος Πολύδροσου: Πώς μια κουζίνα μετατρέπεται σε εστία αγάπης

Ένα από τα συσσίτια που δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή την περίοδο της καραντίνας ως έργο αληθινής αγάπης προς τον πλησίον ήταν το συσσίτιο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στο Πολύδροσο. 

Στη συγκεκριμένη ενορία, η προσφορά φαγητού στους εμπερίστατους συνανθρώπους μας και η αιμοδοσία παρέχονται σε τακτική βάση, πλάι στο αξιοσημείωτο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό έργο της νεανικής εστίας. Όλα υπό την καθοδήγηση, την έμπνευση και την προσωπική σφραγίδα του π. Λάμπρου Ανδρεάκη και, ασφαλώς, όλων των εφημερίων του Ναού.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του ναού σήμερα το μήνυμα της ενορίας εστιάζει στην αξία της ανθρώπινης επαφής, αλλά και στην αθόρυβη, αλλά έμπρακτη προσφορά κάποιων ανθρώπων: «Ένα από τα πιο σημαντικά που μας έμαθε η καραντίνα είναι πόσο ανεκτίμητη είναι τελικά η φυσική ανθρώπινη επαφή. Όμως υπάρχουν και μερικές οικογένειες που έχουν μετατρέψει την κουζίνα τους σε εστία αγάπης φαγητού προς τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας.

Έτσι και σήμερα Τρίτη 12 Μαΐου 2020 η εκλεκτή οικογένεια της ενορίας μας,του Νικολάου και της Μαρίας όπου μαγείρεψαν 32 μερίδες φαγητού για το συσσίτιο της ενορίας μας. Το μενού ήταν σουτζουκάκια σμυρναίικα με ρύζι, μήλο, γλυκό και πορτοκαλάδα. Τους ευχαριστούμε και τους ευγνωμονούμε για την αγάπη τους».

Το μήνυμα καταλήγει με το υπέροχο ρηθέν: «Ο ελεών πτωχόν δανείζει Θεό» και το «Χριστός Ανέστη!».

Όσον αφορά τις άλλες δραστηριότητες του ναού, τα μαθήματα στο Μουσικό Εργαστήρι Χρόνης Αηδονίδης αλλά και των Ψαλτριών του Πανελληνίου Συνδέσμου Ψαλτριών, που έχουν την έδρα τους εκεί και γίνονται υπό την εποπτεία και καθοδήγηση της διεθνούς φήμης ψάλτριας Νεκταρίας Καραντζή δεν σταμάτησαν, περνώντας σε μια διαδικτυακή περίοδο.  Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια την κυρία Καραντζή, τόσο τα μαθήματα όσο και οι πρόβες της Χορωδίας θα συνεχιστούν στις αίθουσες πλέον.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων