30/04/2019 30/04/2019 Τη δυνατότητα να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα και άγιες εικόνες, που έφθασαν χθες Δευτέρα 29 Απριλίου 2019 το απόγευμα από τις Μονές των Μετεώρων στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Καστρακίου, θα έχουν πιστοί από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή μέχρι την Κυριακή του Θωμά. Η υποδοχή τους έγινε τη Δευτέρα...
Ενορίες : Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου
30 Απριλίου, 2019 - 12:28

Στο Καστράκι Ιερές Εικόνες και Άγια Λείψανα από τα Μετέωρα (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Στο Καστράκι Ιερές Εικόνες και Άγια Λείψανα από τα Μετέωρα (ΦΩΤΟ)

Τη δυνατότητα να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα και άγιες εικόνες, που έφθασαν χθες Δευτέρα 29 Απριλίου 2019 το απόγευμα από τις Μονές των Μετεώρων στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Καστρακίου, θα έχουν πιστοί από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή μέχρι την Κυριακή του Θωμά.

Η υποδοχή τους έγινε τη Δευτέρα το απόγευμα στο Ναό με όλες τις πρέπουσες τιμές και στη συνέχεια ακολούθησε ο πασχαλινός εσπερινός.

Η λιτάνευση των Εικόνων και Λειψάνων

Το παραδοσιακό θρησκευτικό έθιμο της λιτάνευσης των Ιερών Λειψάνων και των Αγίων Εικόνων τήρησαν σήμερα το πρωί, Τρίτη της Διακαινησίμου, οι κάτοικοι του Καστρακίου, όπως γίνεται κάθε χρόνο τέτοια ημέρα.

Το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου. Στο τέλος της ο π. Ιωάννης Παπαϊωάννου ζήτησε από τους πιστούς την ώρα που θα πραγματοποιείται η καθιερωμένη λιτάνευση να κρατούν με ευλάβεια τις εικόνες και τα λείψανα και να βιώνουν την μοναδική και ιερή αυτή στιγμή.

Στη συνέχεια μικροί και μεγάλοι, πήραν στα χέρια τους τις εικόνες και τα λείψανα που έφθασαν χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου από τις Ιερές Μονές των Μετεώρων, και τα περιέφεραν στις γύρω ράχες , ψάλλοντας το «Χριστός Ανέστη».

Πηγή: www.tameteora.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων