27/01/2019 27/01/2019 Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία του Κολινδρού Πιερίας και οι ενορίτες του Ιερού Ναού της Αγίας Θεοδώρας από την είδηση πως ο ιερέας του ναού, π. Χρήστος Παπαϊωάννου, πρόκειται να μετακινηθεί στην ενορία του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέα Αιγινίου, ύστερα από σχετική απόφαση του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κ. Γεωργίου. Η είδηση έσκασε...
27 Ιανουαρίου, 2019 - 18:29
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2019 - 18:31

Κολινδρό Πιερίας: Αναστάτωση, μάλλον λόγω παρεξήγησης

Διαδώστε:
Κολινδρό Πιερίας: Αναστάτωση, μάλλον λόγω παρεξήγησης

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία του Κολινδρού Πιερίας και οι ενορίτες του Ιερού Ναού της Αγίας Θεοδώρας από την είδηση πως ο ιερέας του ναού, π. Χρήστος Παπαϊωάννου, πρόκειται να μετακινηθεί στην ενορία του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέα Αιγινίου, ύστερα από σχετική απόφαση του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κ. Γεωργίου.

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα το βράδυ της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου, προκαλώντας μούδιασμα και ταραχή στους πιστούς, καθώς ο π. Χρήστος ιερουργεί εδώ και 20 χρόνια στον Ι.Ν. Αγίας Θεοδώρας Κολινδρού. Είναι παράλληλα και πνευματικός, έχει δεθεί με τους πιστούς και είναι ιδιαίτερα αγαπητός απ’ όλους τους ενορίτες και ιδιαίτερα τους νέους, έχοντας παράγει ένα ουσιαστικό πνευματικό και ποιμαντικό έργο. Όπως τονίζουν οι κάτοικοι, ο π. Χρήστος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον Κολινδρό και απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της τοπικής κοινωνίας.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης, πάντως, επικοινώνησαν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, κ. Γεώργιο, ο οποίος, αν και βρισκόταν υπό πίεση χρόνου λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, δέχθηκε να μιλήσει και τόνισε πως πρόκειται για μια παρεξήγηση, καθώς οι κάτοικοι δεν έχουν καταλάβει επακριβώς τι πρόκειται να συμβεί. Πρόσθεσε δε, ότι ουσιαστικά δεν πρόκειται για μετακίνηση του ιερέα και πως η παρεξήγηση θα λυθεί στη συνάντηση της ερχόμενης Τετάρτης.

 

ΠΗΓΗ: odelalis.gr / Μαρία Τσιώνη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων