05/12/2018 05/12/2018 Ο Πρόεδρος της Σλοβενίας Borut Pahor, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα από 4 έως 5 Δεκεμβρίου 2018. Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σλοβενίας επισκέφτηκε το Ναύπλιο, όπου πραγματοποίησε αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας αφιερωμένης στον Ιωάννη Καποδίστρια, η οικογένεια του οποίου είχε τις ρίζες της στο Capo d’Istria, ιστορική ονομασία της πόλης Koper...
05 Δεκεμβρίου, 2018 - 14:47

Στο Ναύπλιο ο Πρόεδρος της Σλοβενίας

Διαδώστε:
Στο Ναύπλιο ο Πρόεδρος της Σλοβενίας

Ο Πρόεδρος της Σλοβενίας Borut Pahor, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα από 4 έως 5 Δεκεμβρίου 2018. Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σλοβενίας επισκέφτηκε το Ναύπλιο, όπου πραγματοποίησε αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας αφιερωμένης στον Ιωάννη Καποδίστρια, η οικογένεια του οποίου είχε τις ρίζες της στο Capo d’Istria, ιστορική ονομασία της πόλης Koper Σλοβενίας.

Τον πρόεδρο της Σλοβενίας υποδέχθηκε στο Ναύπλιο ο Δήμαρχος της πόλης ,Δημήτριος Κωστούρος. Εν συνεχεία, ο κ. Pahor κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Ιωάννη Καποδίστρια, ενώ ακολούθησε η τελετή των αποκαλυπτηρίων της αναμνηστικής πλάκας στον χώρο πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα και έμπροσθεν του Οθωμανικού Χαμάμ δίπλα στο σημείο που εκτελέσθηκε ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος Ιωάννης Καποδίστριας. Ακολούθησε τελετή επίδοσης τιμητικής πλακέτας από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων στον Πρόεδρο Δημοκρατίας της Σλοβενίας στην αίθουσα της πρώτης βουλής των Ελλήνων το Βουλευτικό.

Τον πρόεδρο της Σλοβενίας υποδέχθηκαν οι τοπικές αρχές της πόλης ,ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος ,ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος ,ο οποίος τον ξενάγησε στο ναό του Αγίου Σπυρίδωνα ,εκεί που δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας.


Φωτογραφίες: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων