02/04/2020 02/04/2020 Η Νήσος των Αγίων επιτρέπει την κατακραυγή και την άδικη επίθεση εναντίον ενός Ιεράρχη που πραγματικά έχει προσφέρει στην Κύπρο, δημιουργώντας ένα πνευματικό περιβόλι με τις ομιλίες του, τις παρεμβάσεις του, την προσφορά του στον άνθρωπο. Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος χτυπιέται ανελέητα καιρό τώρα, με διάφορους τρόπους και τεχνάσματα, τα οποία δεν ευνοούν...
02 Απριλίου, 2020 - 20:35
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2020 - 21:26

Άδικη επίθεση σε Ιεράρχη στη Νήσο των Αγίων

Διαδώστε:
Άδικη επίθεση σε Ιεράρχη στη Νήσο των Αγίων

Η Νήσος των Αγίων επιτρέπει την κατακραυγή και την άδικη επίθεση εναντίον ενός Ιεράρχη που πραγματικά έχει προσφέρει στην Κύπρο, δημιουργώντας ένα πνευματικό περιβόλι με τις ομιλίες του, τις παρεμβάσεις του, την προσφορά του στον άνθρωπο.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος χτυπιέται ανελέητα καιρό τώρα, με διάφορους τρόπους και τεχνάσματα, τα οποία δεν ευνοούν καθόλου την πνευματική ανάπτυξη του τόπου, διότι, ο κόσμος σκανδαλίζεται, λυπάται και πονά για τον Ιεράρχη που στέκεται πραγματικά σαν πατέρας δίπλα στον λαό.

Έχει μέρες τώρα, που παρακολουθούμε άλλη μία επίθεση στο πρόσωπο του Λεμεσού Αθανασίου και μάλιστα από ένα τηλεοπτικό σταθμό που τα έβαλε με την εκκλησία, τις Ιερές Ακολουθίες και τελικά στόχευσε στο πρόσωπο του συγκεκριμμένου Ιεράρχη.

Ο λόγος του διασυρμού; Γιατί, λέει, την ημέρα που θα ξεκινούσαν τα μέτρα  για την πανδημία στην Κύπρο, εκείνος τόλμησε να τελέσει την Ακολουθία του Εσπερινού για την γιορτή του Ευαγγελισμού 1 ώρα νωρίτερα από το κανονικό, ώστε να αποφύγει τα νέα μέτρα τα οποία θα ξεκινούσαν εκείνη τη μέρα.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Σίγμα, μάλιστα, έστειλε και τηλεοπτικό συνεργείο, ώστε να καταγράφει τα πρόσωπα των πιστών που θα έμπαιναν μέσα στην Εκκλησία ώστε να έχει και στοιχεία περισσότερα για το ρεπορτάζ που σε λίγη ώρα θα μετέδιδε καταγγελτικά για το ποίμνιο και τον Ιεράρχη. 

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού απάντησε σε αυτόν τον εξευτελισμό που επιχειρήθηκε και στην κατάντια της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας, αλλά και στις προθέσεις κάποιων που προφανώς ήθελαν, για άλλη μια φορά, να διασύρουν την Εκκλησία και εκείνον τον ίδιο.

Και απάντησε με ένα αποστομωτικό δελτίο τύπου, γεμάτο αγάπη προς το πρόσωπο αυτών που τον διώκουν.

Ωστόσο, σήμερα, διαβάζουμε ότι στην εφημερίδα Πολίτης της Κύπρου διενεργούν ψηφιακό γκάλοπ, όπου καλούν τον κόσμο να ψηφίσει μεταξύ άλλων, αν συμφωνούν να τιμωρηθεί ο Μητροπολίτης Λεμεσού!

Τα λόγια περισσεύουν, νομίζουμε, για αυτήν την γελοία και ασεβή κίνηση που λαμβάνει χώρα.

Προφανώς, η δυναμική του Μητροπολίτη, ο λόγος του και η αγάπη του κόσμου στο πρόσωπό του δεν αντέχεται από μερικούς οι οποίοι  προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα της Εκκλησίας και ενός άξιου Ιεράρχη.

Ίσως, η Αρχιεπισκοπή Κύπρου να προστατεύσει τον Ιεράρχη της, αλλά και να πάρει μέρος σε αυτό θέατρο του παραλόγου.

Στην Κύπρο χάθηκαν πολλά… χάνονται ακόμη δυστυχώς…

Σε μια κρίσιμη εποχή σαν αυτή που ζούμε οι διώκτες της εκκλησίας έχουν αφηνιάσει και δεν αντέχουν το λόγο του Θεού να τον ακούν, δεν δέχονται να υπάρχει άλλη φωνή γιατί η συνείδησή τους μετά τους “φωνάζει”, τους ελέγχει και γίνεται καθρέπτης που καθρεπτίζει την ασχήμια που δεν αντέχει κανείς να την αντικρίζει…..

Μ.Γ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΟΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΪ

 

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Αγαπητή/ε αναγνώστρια/η

Εν αρχή θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή σας στην πρώτη δημοσκόπηση www.ehofoni.com η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού σε αυτήν συμμετείχαν γύρω στα 2000 άτομα.

Η δεύτερη online δημοσκόπηση, πάντοτε υπό καθεστώς ανωνυμίας και σεβασμού των προσωπικών σας δεδομένων, διερευνά και πάλι θέματα που αφορούν την επιδημία σε μια προσπάθεια να μεταφέρουμε και να κωδικοποιήσουμε τις θέσεις και τις στάσεις των πολιτών.

Οφείλουμε να απολογηθούμε γιατί λόγω τεχνικής βλάβης δεν μπορέσαμε να σας αποστείλουμε νωρίτερα τα αποτελέσματα όπως υποσχεθήκαμε, λόγω προβλήματος καταγραφής του email σας. Σήμερα σας ζητούμε όπως καταχωρίσετε το email σας για να μπορέσουμε να είμαστε συνεπείς.

Το νέο ερωτηματολόγιο αναφορικά με τον Κορωνοϊό έχει ανεβεί και μπορείτε να δώσετε τις απαντήσεις σας εδώ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων