29/10/2019 30/10/2019 Σημαντική ανάπτυξη εμφανίζει η Ορθοδοξία στην Λετονία, με την Ορθόδοξη Εκκλησία να έχει προχωρήσει σε αποκατάσταση των ναών που καταστράφηκαν από το σοβιετικό καθεστώς, αλλά και σε θεμελίωση νέων εκκλησιών. Σε συνάντηση που  πραγματοποιήθηκε στη Ρίγα, η Σύνοδος της  Λετονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ανακοίνωσε ότι από το 1992 ο αριθμός των ορθόδοξων κοινοτήτων στη Λετονία έχει...
29 Οκτωβρίου, 2019 - 9:21
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2019 - 4:00

Ανθίζει η Ορθοδοξία στη Λετονία

Διαδώστε:
Ανθίζει η Ορθοδοξία στη Λετονία

Σημαντική ανάπτυξη εμφανίζει η Ορθοδοξία στην Λετονία, με την Ορθόδοξη Εκκλησία να έχει προχωρήσει σε αποκατάσταση των ναών που καταστράφηκαν από το σοβιετικό καθεστώς, αλλά και σε θεμελίωση νέων εκκλησιών.

Σε συνάντηση που  πραγματοποιήθηκε στη Ρίγα, η Σύνοδος της  Λετονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ανακοίνωσε ότι από το 1992 ο αριθμός των ορθόδοξων κοινοτήτων στη Λετονία έχει αυξηθεί από 93 σε 126.

Οι Ιεράρχες αποφάσισαν να αποστείλουν επιστολή στις κρατικές αρχές, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη για την ευνοϊκή στάση τους προς τη Λετονική Εκκλησία και την υποστήριξή τους με στόχο την ένωση του λαού της Λετονίας και τη διατήρηση των παραδοσιακών χριστιανικών αξιών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων