06/02/2019 06/02/2019 Στη Χάλκη έφτασε ο πρωθυπουργός την ώρα της θείας λειτουργίας προς τιμήν του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, και ειδικότερα την ώρα που εψάλλετο το Κοινωνικό πριν από τη Θεία Κοινωνία. Στη θεία λειτουργία στον ναό της Αγίας Τριάδας χοροστατεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.  Μπαίνοντας στο ναό, άναψε ένα κερί και μετά το...
06 Φεβρουαρίου, 2019 - 11:02
Τελευταία ενημέρωση: 06/02/2019 - 13:35

Το κερί και η συμβολική δεντροφύτευση Τσίπρα στη Χάλκη

Διαδώστε:
Το κερί και η συμβολική δεντροφύτευση Τσίπρα στη Χάλκη

Στη Χάλκη έφτασε ο πρωθυπουργός την ώρα της θείας λειτουργίας προς τιμήν του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, και ειδικότερα την ώρα που εψάλλετο το Κοινωνικό πριν από τη Θεία Κοινωνία. Στη θεία λειτουργία στον ναό της Αγίας Τριάδας χοροστατεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.  Μπαίνοντας στο ναό, άναψε ένα κερί και μετά το πέρας της θείας λειτουργίας προχώρησε σε συμβολική δεντροφύτευση.

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετέβη στη Χάλκη με ένα πολυτελές σκάφος συνοδεία της τουρκικής ακτοφυλακής, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια.

Μετά τη λειτουργία, ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και εν συνεχεία θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο. Κατά την υποδοχή στη Χάλκη, υπήρχαν και αρκετοί ομογενείς, ενώ για την κάλυψη της επίσκεψης παρατηρείται μεγάλο ενδιαφέρον και από τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Συνάντηση με τον Μπ. Γιλντιρίμ

Μετά τη Χάλκη ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το μουσείο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη και θα ξεναγηθεί μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας και νυν πρόεδρο της Βουλής, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος αναμένεται να παραιτηθεί του αξιώματός του ώστε να είναι υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στις εκλογές της ‘Ανοιξης.

Νωρίτερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας ξεναγήθηκε στην Αγία Σοφία, ο πρώτος Ελληνας εν ενεργεία πρωθυπουργός που επισκέπτεται επισήμως το πολιτιστικό μνημείο. Ο κ. Τσίπρας έφτασε στο μνημείο συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, τον αν. υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, τον υφ. Εξωτερικών Μ. Μπόλαρη και τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα.

 

 

Το ταξίδι του πρωθυπουργού προς τη Χάλκη δια χειρός Σπύρου Σιδέρη

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων