11/06/2019 11/06/2019 Το Σάββατο, 8 Ιουνίου, η ομάδα της ΕΡΩ Καλύμνου πήγε εκδρομή στο μακρινό Εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα. Το νησί είναι κυριολεκτικά σπαρμένο από Εκκλησάκια, χτισμένα σαν αετοφωλιές και σαν ιερά καταφύγια των γρανιτένιων βουνών. Κάποια από αυτά μάλιστα, όπως και το συγκεκριμένο, υπήρξαν ασκηταριά μοναχών, που βίωναν την προσευχή για τον κόσμο όλο και τη...
11 Ιουνίου, 2019 - 20:17
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2019 - 20:25

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Στο μακρινό εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα

Διαδώστε:
ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Στο μακρινό εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα

Το Σάββατο, 8 Ιουνίου, η ομάδα της ΕΡΩ Καλύμνου πήγε εκδρομή στο μακρινό Εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα.

Το νησί είναι κυριολεκτικά σπαρμένο από Εκκλησάκια, χτισμένα σαν αετοφωλιές και σαν ιερά καταφύγια των γρανιτένιων βουνών. Κάποια από αυτά μάλιστα, όπως και το συγκεκριμένο, υπήρξαν ασκηταριά μοναχών, που βίωναν την προσευχή για τον κόσμο όλο και τη δοξολογία προς τον Δημιουργό του παντός.

 

 

 

 

Ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, πήραν το μονοπάτι ανάμεσα στις κατανθισμένες από θυμάρι με μωβ ανθάκια πλαγιές, περάσαν το σπήλαιο της Κεφάλας με τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες, για να φτάσουν στο όμορφο Εκκλησάκι, σε ένα σημείο που είναι σαν όαση μέσα στους βράχους πάνω από το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Έπειτα, έγινε Θεία Λειτουργία μέσα σε μία κατανυκτική ατμόσφαιρα και στη συνέχεια απολαύσαν νοστιμότατα εδέσματα από την αγάπη του κάθε ενός, κάτω από τα δέντρα, μπαλκόνι στο πέλαγο και ενώ το αεράκι τους χάιδευε γλυκά μαζί με τις μυρωδιές του θυμαριού, του φασκόμηλου και της ρίγανης.

Την ευλογημένη εκδρομή πλαισίωναν τα κελαηδίσματα των πουλιών και ο βόμβος των μελισσών, που εργάζονται ακούραστα δοξολογώντας τον Θεό.

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων