16/07/2019 16/07/2019 Για το μάθημα τον Θρησκευτικών τοποθετήθηκε η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΙ 100,3. Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι στόχος του Υπουργείου είναι να εφαρμόσει τις αποφάσεις τις δικαιοσύνης, οι οποίες έκριναν ότι το νέο πρόγραμμα σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών είναι αντισυνταγματικό, ενώ παράλληλα ανέφερε και το παράλληλο σχέδιο...
16 Ιουλίου, 2019 - 8:17
Τελευταία ενημέρωση: 16/07/2019 - 8:19

Ν. Κεραμέως: “Στόχος μας να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για το μάθημα των Θρησκευτικών” – Στο Μαξίμου σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών

Διαδώστε:
Ν. Κεραμέως: “Στόχος μας να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για το μάθημα των Θρησκευτικών” – Στο Μαξίμου σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών

Για το μάθημα τον Θρησκευτικών τοποθετήθηκε η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΙ 100,3.

Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι στόχος του Υπουργείου είναι να εφαρμόσει τις αποφάσεις τις δικαιοσύνης, οι οποίες έκριναν ότι το νέο πρόγραμμα σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών είναι αντισυνταγματικό, ενώ παράλληλα ανέφερε και το παράλληλο σχέδιο που θέλει να εφαρμόσει η νέα ηγεσία του Υπουργείου για ένα μάθημα πιο ελκυστικό προς τους μαθητές.

Αναλυτικά δήλωσε: “Υπάρχουν δυο αποφάσεις του 2018 που έχουν κρίνει το μάθημα των Θρησκευτικών αντισυνταγματικό. Εμάς μέλημα μας είναι να εφαρμόζουμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Συνεπώς μελετάμε το πλαίσιο όπως διαμορφώθηκε. Πρόθεση μας είναι να συμμορφωθούμε απόλυτα με τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Πρέπει να σας πω επίσης ότι έχουμε και έναν παράλληλο στόχο. Ο παράλληλος στόχος μας είναι να κάνουμε το μάθημα πιο ελκυστικό για τους μαθητές. Και το λέω αυτό γιατί έχουμε πάρα πολλά ακούσματα και από εκπαιδευτικούς και από μαθητές οι οποίοι μας λένε ότι το μάθημα, και δεν είναι το  μόνο μάθημα, χρήζει βελτίωσης ως προς τον τρόπο διδασκαλίας. Να γίνει πιο ελκυστικό για τους μαθητές”.

“Το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί άμεσα”

Η κ. Κεραμέως, στην ίδια συνέντευξη επανέλαβε ακόμη ότι «το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί άμεσα», ενώ σημείωσε ότι θα προσληφθούν κανονικά οι 4.500 εκπαιδευτικοί για τα σχολεία ειδικής αγωγής, αλλά και πως το σύστημα πανελληνίων εξετάσεων δεν θα αλλάξει για την επόμενη χρονιά.

“Δεν πρόκειται να αλλάξει το ωράριο λειτουργίας των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, θα ανοίγουν στις 8:15 το πρωί”, ανέφερε στη συνέντευξή της η υπουργός. Ο προηγούμενος υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, είχε αναφέρει ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να ξεκινούν τα μαθήματα στις 9:00.

Αναφερόμενη στην υπόθεση της ίδρυσης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, είπε πως δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο, καθώς «υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι δικηγόροι, η χώρα δεν χρειάζεται άλλους άνεργους δικηγόρους. Είναι αδιανόητο να έχουμε υψηλή νεανική ανεργία και επιχειρήσεις να μη βρίσκουν νέους με ειδικές δεξιότητες».

Στο Μαξίμου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών 

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου αναμένεται να περάσει σήμερα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, όπου θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στα πλαίσια των επαφών που γίνονται τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης της ΝΔ.

Στην συνάντηση αυτή του προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό δεν θα παραβρεθούν συντάκτες αφού η συνάντηση θα έχει τον χαρακτήρα της προσωπικής επαφής.

Προφανώς μετά τις δύσκολες στιγμές που πέρασε η Εκκλησία με την προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης να αλλάξει δεδομένα και να βάλει σε νέα βάση τα κεκτημένα, αυτή τη φορά σίγουρα, η συνάντηση αυτή θα είναι μια καλή αρχή για νέο κλίμα ανάμεσα στην Εκκλησία και στο Κράτος.

Αύριο η ορκωμοσία της νέας Βουλής

Την επόμενη μέρα ακριβώς , την Τετάρτη 20 Ιουλίου ο Μακαριώτατος θα βρεθεί στη Βουλή όπου θα ορκίσει τη νέα Βουλή.

Αμέσως μετά τις επόμενες μέρες σύμφωνα με πληροφορίες του Διεθνούς Πρακτορείου Ορθοδοξία, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος θα συναντηθεί με την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως η οποία θα τον επισκεφθεί στην Αρχιεπισκοπή, γεγονός προμηνύει την αρχή των συζητήσεων για όλα τα θέματα που αφορούν τις σχέσεις Υπουργείου και Αρχιεπισκοπής, τα οποία μάλιστα δημιούργησαν κλίμα όλο το προηγούμενο διάστημα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων