24/01/2020 24/01/2020 Στεγάζει όλη τη σύγχρονη ιστορία της ιστορικής πόλης των Ιωαννίνων, ενώ είναι ο τόπος που έλαβε χώρα- σαν σήμερα 24 Ιανουαρίου 1822–  το τέλος και ο θάνατος του τυράννου Αλή Πασά. Στους χώρους του γίνεται η αναπαράσταση του δράματος που εκτυλίχθηκε στα Γιάννενα στις αρχές του 19ου αιώνα και συγκεκριμένα το 1801 όταν ο τύραννος...
24 Ιανουαρίου, 2020 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2020 - 21:10

Ο τόπος που έλαβε χώρα το τέλος και ο θάνατος του τυράννου Αλή Πασά

Διαδώστε:
Ο τόπος που έλαβε χώρα το τέλος και ο θάνατος του τυράννου Αλή Πασά

Στεγάζει όλη τη σύγχρονη ιστορία της ιστορικής πόλης των Ιωαννίνων, ενώ είναι ο τόπος που έλαβε χώρα- σαν σήμερα 24 Ιανουαρίου 1822–  το τέλος και ο θάνατος του τυράννου Αλή Πασά.

Στους χώρους του γίνεται η αναπαράσταση του δράματος που εκτυλίχθηκε στα Γιάννενα στις αρχές του 19ου αιώνα και συγκεκριμένα το 1801 όταν ο τύραννος της Ηπείρου Αλή Πασάς έπνιξε μία Γιαννιώτισσα, την κυρά Φροσύνη μαζί με άλλα 17 κορίτσια.

Ο λόγος για το μουσείο του Αλή Πασά που βρίσκεται στην Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος στο νησάκι της λίμνης των Ιωαννίνων.
Δείτε το βίντεο:

“Στο μουσείο θα βρείτε αριστουργήματα της μεγάλης παράδοσης των ηπειρωτών στην αργυροτεχνεία, θα δείτε παραδοσιακές φορεσιές από την περιοχή μας, θα δείτε μία αίθουσα της επαναστατικής περιόδου των ελλήνων όπου ετοιμάζουμε και εκδηλώσεις για την πολύ μεγάλη γιορτή του γένους μας, τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγενεσία” αναφέρει στην Κάμερα του Πρακτορείου Ορθοδοξία και στον Αντώνη Μακατούνη ο Διευθυντής του Μουσείου του Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου κ. Φώτης Ραπακούσης στο πλαίσιο του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου Προσκυνηματικών περιηγήσεων που έλαβε χώρα πρόσφατα στις Ιερές Μητροπόλεις της Ηπείρου και κάλυψε λεπτό προς λεπτό του Πρακτορείο “Ορθοδοξία”.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Ραπακούσης έχει προσφέρει και τη συλλογή ενώ το σπουδαιότερο είναι ότι “καθηλώνει” τους επισκέπτες κατά την ξενάγηση μεταφέροντάς τους σε εκείνη τη δραματική περίοδο. Επικεφαλής των συνέδρων που ξεναγήθηκαν όπως θα δείτε και στο βίντεο είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων