23/05/2019 23/05/2019 Παρουσία πλήθους κόσμου εγκαινιάζεται το Κέντρο Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης στο Δήλεσι Βοιωτίας, προεστώτων του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου, κ.κ. Βαρθολομαίου, και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερωνύμου και με την υψηλή παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου. “Εγκαινιάζεται ένα εντυπωσιακό ίδρυμα υποστηρίξεως ηλικιωμένων” τόνισε με έμφαση, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός...
23 Μαΐου, 2019 - 19:29
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2019 - 22:05

Οικ. Πατριάρχης: “Εγκαινιάζεται ένα εντυπωσιακό ίδρυμα”

Διαδώστε:
Οικ. Πατριάρχης: “Εγκαινιάζεται ένα εντυπωσιακό ίδρυμα”

Παρουσία πλήθους κόσμου εγκαινιάζεται το Κέντρο Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης στο Δήλεσι Βοιωτίας, προεστώτων του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου, κ.κ. Βαρθολομαίου, και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερωνύμου και με την υψηλή παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

“Εγκαινιάζεται ένα εντυπωσιακό ίδρυμα υποστηρίξεως ηλικιωμένων” τόνισε με έμφαση, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ενώ σε άλλο μέρος της ομιλίας του επισήμανε για τη συνεργασία Εκκλησίας και επιστήμης, ” Η συνεργασία της Εκκλησίας με την επιστήμη επ’ αγαθώ του ανθρώπου δημιουργεί δικαίως πολλές προσδοκίες”.

Συνέχισε δε λέγοντας, ” Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η κατ’ εξοχήν κοινωνική και κοινοτική μορφή του Χριστιανισμού”, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί με θερμά λόγια για το κοινωνικό έργο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου λέγοντας χαρακτηριστικά, “Αυτό το πνεύμα εκφράζει σύνολο το κοινωνικό έργο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Εκτιμώμεν το φιλοπρόοδο και φιλάνθρωπο πνεύμα υμών Μακαριώτατε”. Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη διαχρονικότητα της Χριστιανικής Πίστεως τονίζοντας, “Οι Χριστιανικές αξίες δεν έχουν ημερομηνία λήξεως”.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος κατέληξε δίνοντας συγχαρητήρια στους ιθύνοντες του μεγάλου πρότυπου έργου, ” Εγκαινιάζουμε επισήμως το Κέντρο Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστηρίξεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών “Ο Άγιος Πορφύριος”. Επαινούμε την προσπάθεια συγχαίροντες όλους τους συντελεστές της ιδρύσεως και ολοκληρώσεως του λαμπρού τούτου έργου”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων