09/01/2020 09/01/2020 Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας χθες Τετάρτη στην πρωτεύουσα της Σερβίας για την κατάσταση που βιώνουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί αλλά και οι σερβικές μειονοτικές κοινότητες στις γειτονικές χώρες. Ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν μια πορεία από τον Καθεδρικό Ναό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι, προκειμένου να “προσευχηθούν για...
09 Ιανουαρίου, 2020 - 8:39
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2020 - 8:40

Σερβία: Πορεία για τους Χριστιανούς που “υποφέρουν”

Διαδώστε:
Σερβία: Πορεία για τους Χριστιανούς που “υποφέρουν”

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας χθες Τετάρτη στην πρωτεύουσα της Σερβίας για την κατάσταση που βιώνουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί αλλά και οι σερβικές μειονοτικές κοινότητες στις γειτονικές χώρες.

Ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν μια πορεία από τον Καθεδρικό Ναό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι, προκειμένου να “προσευχηθούν για τον πόνο των Σέρβων που ζουν στο Μαυροβούνιο, το Κοσσυφοπέδιο, τη Βοσνία, την Κροατία και αλλού στα Βαλκάνια”.
«Είναι ώρα για τη δικαιοσύνη του Θεού» έγραφε χαρακτηριστικά ένα πανό.


Στο επίκεντρο των διαμαρτυριών τέθηκε η κατάσταση στο Μαυροβούνιο, όπου τέθηκε σε ισχύ ο νόμος για τις θρησκευτικές ελευθερίες. Σύμφωνα με την σερβική εκκλησία, με τον νόμο αυτό, η περιουσία που κατέχει στο Μαυροβούνιο θα περάσει στα χέρια του κράτους.
Ο νόμος του Μαυροβουνίου λέει ότι όλες οι θρησκευτικές κοινότητες πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία για την ιδιοκτησία των εκκλησιών τους πριν από το 1918, όταν το Μαυροβούνιο.

Φωτογραφίες: BIRN

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων