18/06/2020 18/06/2020 “Ο νούμερο ένα στόχος των βανδάλων στη Μόρια στα νέα του χρώματα. Δέκα φορές θα την σπάνε εκατό φορές θα την φτιάχνουμε” Με αυτά τα λόγια, ο Μάκης Παυλέλλης παρουσιάζει την Αγία Αικατερίνη τη Μόριας ανακαινισμένη από τα χέρια εθελοντών, και με την γαλανόλευκη να φιγουράρει. Η Αγία Αικατερίνη, όπως και πολλά άλλα ξωκκλήσια και...
18 Ιουνίου, 2020 - 8:29
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2020 - 7:57

Σύγχρονοι Ακρίτες: Η Μόρια αντιστέκεται

Διαδώστε:
Σύγχρονοι Ακρίτες: Η Μόρια αντιστέκεται

“Ο νούμερο ένα στόχος των βανδάλων στη Μόρια στα νέα του χρώματα. Δέκα φορές θα την σπάνε εκατό φορές θα την φτιάχνουμε”

Με αυτά τα λόγια, ο Μάκης Παυλέλλης παρουσιάζει την Αγία Αικατερίνη τη Μόριας ανακαινισμένη από τα χέρια εθελοντών, και με την γαλανόλευκη να φιγουράρει.


Η Αγία Αικατερίνη, όπως και πολλά άλλα ξωκκλήσια και προσκυνητάρια της Λέσβου έχουν πέσει πολλές φορές θύματα βανδαλισμών.
Μετανάστες από τις δομές προβαίνουν πολύ συχνά και βεβηλώσεις των ιερών προσκυνημάτων, καταστρέφοντας εικόνες, γράφοντας συνθήματα και προσβάλλοντας με ποικίλους τρόπους τους ιερούς χώρους.

Καταθέτοντας ψυχή και όχι απλά χρόνο και χρήμα, εθελοντές που φυλάττουν Θερμοπύλες Ορθοδοξίας και ελληνισμού ανέλαβαν να αποκαταστήσουν τις πολλαπλές ζημιές που είχε υποστεί το όμορφο ξωκλήσι της Αγίας Αικατερίνης στη Μόρια της Λέσβου.

Δείτε πώς ήταν πριν το μοναστήρι

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων