01/09/2019 01/09/2019 Το μνημείο του καπετάν Χάψα και των πεσόντων της Μάχης των Βασιλικών του 1821 μπήκε στο στόχαστρο της αποκαλούμενης «μαφίας του χαλκού», των συμμοριών δηλαδή που κλέβουν μέταλλα και τα πωλούν σε μάντρες ή στην «μαύρη» αγορά. Άγνωστοι αφαίρεσαν την μήκους οκτώ μέτρων μπρούτζινη αναπαράσταση της περιώνυμης μάχης, αφήνοντας μόνο την μαρμάρινη πλάκα. Πρόκειται για...
01 Σεπτεμβρίου, 2019 - 16:42
Τελευταία ενημέρωση: 01/09/2019 - 19:37

Βανδαλισμός σε μνημείο που βρίσκεται κοντά στην Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας

Διαδώστε:
Βανδαλισμός σε μνημείο που βρίσκεται κοντά στην Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας

Το μνημείο του καπετάν Χάψα και των πεσόντων της Μάχης των Βασιλικών του 1821 μπήκε στο στόχαστρο της αποκαλούμενης «μαφίας του χαλκού», των συμμοριών δηλαδή που κλέβουν μέταλλα και τα πωλούν σε μάντρες ή στην «μαύρη» αγορά. Άγνωστοι αφαίρεσαν την μήκους οκτώ μέτρων μπρούτζινη αναπαράσταση της περιώνυμης μάχης, αφήνοντας μόνο την μαρμάρινη πλάκα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες
Πρόκειται για μνημείο που βρίσκεται κοντά στην Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας, ανάμεσα σε Γαλάτιστα και Βασιλικά, ανατολικά της Θεσσαλονίκης, που στήθηκε το 1998 με φροντίδα και δαπάνη του Παγχαλκιδικιού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, και μαζί με την ιστορική βυζαντινή Μονή αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής.
Ο βανδαλισμός έγινε αντιληπτός την περασμένη Δευτέρα και καταγγέλθηκε την επόμενη μέρα στην Αστυνομία οπότε ξεκίνησε έρευνα για τους δράστες από την Ασφάλεια Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων