16/05/2019 16/05/2019 Σε απόσταση περίπου 95 χιλιόμετρων από την Θεσσαλονίκη, στο Βατοπαίδι Χαλκιδικής, βρίσκεται το ανδρικό μοναστήρι (Ιερό Ησυχαστήριο) του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου, κοντά στο γυναικείο μοναστήρι της Ορμύλιας. Το μοναστήρι ιδρύθηκε το 1986 και τα εγκαίνια του έγιναν από τον μητροπολίτη Κασσανδρείας κυρό Συνέσιο, καθώς ανήκει εκκλησιαστικώς στην Μητρόπολη αυτή. Συστάθηκε με την προτροπή και...
16 Μαΐου, 2019 - 13:02
Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2019 - 13:04

Η Ιερά Μονή Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου στο Βατοπαίδι Χαλκιδικής

Διαδώστε:
Η Ιερά Μονή Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου στο Βατοπαίδι Χαλκιδικής

Σε απόσταση περίπου 95 χιλιόμετρων από την Θεσσαλονίκη, στο Βατοπαίδι Χαλκιδικής, βρίσκεται το ανδρικό μοναστήρι (Ιερό Ησυχαστήριο) του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου, κοντά στο γυναικείο μοναστήρι της Ορμύλιας.

Το μοναστήρι ιδρύθηκε το 1986 και τα εγκαίνια του έγιναν από τον μητροπολίτη Κασσανδρείας κυρό Συνέσιο, καθώς ανήκει εκκλησιαστικώς στην Μητρόπολη αυτή. Συστάθηκε με την προτροπή και την ευχή του μακαριστού Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Related image

Ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης, υπήρξε ανάδοχος του Γέροντα Παϊσίου. Αναδείχθηκε ως μια από τις αγιότερες μορφές της Ορθοδοξίας των τελευταίων αιώνων. Ο Όσιος Αρσένιος κοιμήθηκε το 1924 στην Κέρκυρα μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών.

Το μοναστήρι πανηγυρίζει στις 10 Νοεμβρίου, στην ημέρα της κοίμησης του Αγίου Αρσενίου και την 1η Οκτωβρίου, της Αγίας Σκέπης της Παναγίας.

Related image
Το Καθολικό της μονής είναι ναός βυζαντινού ρυθμού με τρούλο. Σήμερα το μοναστήρι αριθμεί 18 μοναχούς, με Καθηγούμενο τον π. Θεόκλητο Μπόλκα. Γνωστές είναι επίσης σε όλη την Ελλάδα οι ομιλίες του μοναχού της μονής π. Αρσενίου Βλιαγκόφτη.

Το Ιερό Ησυχαστήριο είναι κλειστό Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Τις υπόλοιπες μέρες δέχεται από 8:00-1:00 και από 17:00-20:00.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων