26/10/2019 26/10/2019 Με εκκλησιαστική τάξη και πλήθος πιστών προσκυνητών εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου στην ομώνυμη γυναικεία Ιερά Μονή στη Νικήσιανη Παγγαίου. Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, εσπέρας, τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου με τη συμμετοχή Ιερέων της περιοχής. Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Παγγαίου Πρωτοπρεσβύτερος Ζαχαρίας Μέγκας αναφερόμενος...
26 Οκτωβρίου, 2019 - 19:19
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2019 - 19:25

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Νικήσιανης

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Νικήσιανης

Με εκκλησιαστική τάξη και πλήθος πιστών προσκυνητών εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου στην ομώνυμη γυναικεία Ιερά Μονή στη Νικήσιανη Παγγαίου.

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, εσπέρας, τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου με τη συμμετοχή Ιερέων της περιοχής. Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Παγγαίου Πρωτοπρεσβύτερος Ζαχαρίας Μέγκας αναφερόμενος στον τιμώμενο Άγιο Δημήτριο.

Το πρωί της κυριώνυμου ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθου και εν συνεχεία τέλεσε τη Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης αναφερόμενος στην θερμή πίστη του Αγίου Δημητρίου.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου προς τις Μοναχές και τους ευλαβείς προσκηνητές με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππον Αναστασιάδη ακολούθησε μοναστηριακή τράπεζα προς όλους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων