29/03/2019 29/03/2019 Σήμερα το απόγευμα, στον Ενοριακό Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, της πόλεως Άρτης, τέλεσε την Ακολουθία της Γ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος. Στο Κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος, ανέλυσε την φράση «χαίρε δένδρον αγλαόκαρπον εξ ου τρέφονται πιστοί». Ετόνισε, πως ο άνθρωπος, για να επιβιώνει, χρειάζεται την υλική τροφή. Αλλά, για...
29 Μαρτίου, 2019 - 22:55

Η Γ’ Στάση των Χαιρετισμών στην Άρτα

Διαδώστε:
Η Γ’ Στάση των Χαιρετισμών στην Άρτα

Σήμερα το απόγευμα, στον Ενοριακό Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, της πόλεως Άρτης, τέλεσε την Ακολουθία της Γ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος.

Στο Κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος, ανέλυσε την φράση «χαίρε δένδρον αγλαόκαρπον εξ ου τρέφονται πιστοί». Ετόνισε, πως ο άνθρωπος, για να επιβιώνει, χρειάζεται την υλική τροφή. Αλλά, για να ζήσει πραγματικά, ο άνθρωπος χρειάζεται τον «καρπόν της κοιλίας της Θεοτόκου», τον Ιησού Χριστό, ο Οποίος «ήλθεν ίνα ζωήν έχωσι και περισσόν έχωσιν» οι άνθρωποι. Αυτό το «περισσόν ζωής», είναι η υπέρβαση της απλής επιβίωσης. Είναι η αληθινή, η αιώνιος ζωή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων