16/07/2020 16/07/2020 Η Αγία Μαρίνα εορτάζεται στον ομώνυμο ενοριακό ναό στο Σκαφιδάκι Αργολίδας. Την παραμονή της εορτής, σήμερα  Πέμπτη 16 Ιουλίου, τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός από τον Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκτάριο, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο. Ο Σεβασμιώτατος στο φωτεινό εορτασμό τοποθέτησε τον προσφάτως χειροτονημένο Ιερέα π. Παναγιώτη Τασιό, πτυχιούχου της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών,...
16 Ιουλίου, 2020 - 22:44
Τελευταία ενημέρωση: 16/07/2020 - 22:45

Η εορτή της Αγίας Μαρίνας στους ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Μαρίνας στους ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος

Η Αγία Μαρίνα εορτάζεται στον ομώνυμο ενοριακό ναό στο Σκαφιδάκι Αργολίδας. Την παραμονή της εορτής, σήμερα  Πέμπτη 16 Ιουλίου, τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός από τον Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκτάριο, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο. Ο Σεβασμιώτατος στο φωτεινό εορτασμό τοποθέτησε τον προσφάτως χειροτονημένο Ιερέα π. Παναγιώτη Τασιό, πτυχιούχου της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος θα διακονεί μόνιμο την Αγία Μαρίνα στο πανέμορφο κεφαλοχώρι του Σκαφιδακίου.

Ο νέος Ιερέας ο π. Παναγιώτης Τασιός γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο ,είναι κάτοικος Αθηνών έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών και εντάχθηκε στο δυναμικό της Μητροπόλεως Αργολίδας.

Τη μνήμη της Αγίας Μαρίνας εορτάζουν στον ομώνυμο ενοριακό  Ιερό Ναό στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Νέου Ροεινού στο Δήμο Ναυπλιέων στην Αργολίδα. Σήμερα, 16 Ιουλίου, την παραμονή της εορτής, τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας της Αγίας Μαρίνας .

Το Ροεινό είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του νομού Αργολίδας και οι κάτοικοι του είναι κατά πλειοψηφία Αρκάδες μιας και οι προγονοί τους ήρθαν από το Ροεινό της Αρκαδίας, κατά τα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Κάθε χρόνο πλήθος πιστών ανεβαίνει στη κορυφή του Λόγου της Αγίας Σοφίας για την εορτή της Αγίας Μαρίνας . Η θέα από  την εκκλησία είναι ανεπανάληπτη  τόσο προς το Ναύπλιο όσο και προς τα ανατολικά του Αργολικού κάμπου και κόλπου. Το γραφικό εκκλησάκι είναι χτισμένο δίπλα στα ίχνη παλαιού ναού της Αγίας Σοφίας.

Ανακαινίσθηκε πλήρως με δωρεά από κάτοικο των Λευκακίων . Το εκκλησιαστικό συμβούλιο φρόντισε για την καθαριότητα του περιβάλλοντος χώρου .

Στο τέλος του εσπερινού ο εφημέριος του ναού π. Μιχαήλ Καλαμαράς ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την Εορτή της Αγίας Μαρίνας .

Τα Λευκάκια βρίσκονται ανατολικά του Ναυπλίου σε απόσταση επτά χιλιομέτρων. Το χωριό το συναντάμε πάνω στο δρόμο Ναυπλίου – Τολού και  Δρεπάνου. Είναι κτισμένο πάνω σε πέντε λόφους και ανάμεσα στο βουνό Μακρυβούνι και το βουνό της Αγίας Μαρίνας. Τα Λευκάκια βρίσκονται σε ένα μοναδικό φυσικό τοπίο με γραφικούς λόφους, μαγευτική θέα και κάμπο με εσπεριδοειδή.

Παρακολουθήστε σχετικό βίντεο: 

Δείτε φωτογραφίες:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων