14/09/2019 14/09/2019 Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στο Ναύπλιο η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 . Την ακολουθία της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού καθώς και την θεία λειτουργία τέλεσαν οι  ιερείς  π. Κωνσταντίνος Σέρρος και π. Ιωάννης Παπαϊωάννου . Το 326 αναχώρησε για τους Αγίους Τόπους η ευσεβής...
14 Σεπτεμβρίου, 2019 - 16:10
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2019 - 15:56

Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Ναύπλιο

Διαδώστε:
Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Ναύπλιο

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στο Ναύπλιο η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 . Την ακολουθία της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού καθώς και την θεία λειτουργία τέλεσαν οι  ιερείς  π. Κωνσταντίνος Σέρρος και π. Ιωάννης Παπαϊωάννου . Το 326 αναχώρησε για τους Αγίους Τόπους η ευσεβής χριστιανή μητέρα του Μέγα Κωνσταντίνου , Αγία Ελένη. Με την γενναία επιχορήγηση του Κωνσταντίνου άρχισε το κτίσιμο λαμπρών ναών επί των ιερών προσκυνημάτων. Επίκεντρο ήταν ο Πανάγιος Τάφος του Κυρίου. Στο σημείο εκείνο ο αυτοκράτορας Αδριανός είχε κτίσει το 135, κατά τη δεύτερη καταστροφή της Ιερουσαλήμ, ναό της Αφροδίτης.Πρώτη ενέργεια της αγίας Ελένης ήταν η ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού, ο οποίος είχε ριχτεί από τους ρωμαίους σε παρακείμενη χωματερή. Σύμφωνα με την παράδοση οδηγήθηκε εκεί από ένα αρωματικό φυτό που φύτρωνε στο μέρος εκείνο, το γνωστό μας βασιλικό. Ύστερα από επίπονες ανασκαφές τελικά βρέθηκαν τρεις σταυροί, του Κυρίου και των δύο ληστών.

 

hdr

hdr

hdr

hdr

hdr

hdr

hdr

hdr

hdr

hdr

hdr

hdr

hdr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων