26/10/2019 26/10/2019 Πάνδημος ήταν ο εορτασμός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου στον Βόλο, στο διήμερο 25-26/10, με επίκεντρο τον ομώνυμο μεγαλοπρεπή Ναό της Νέας Δημητριάδας. Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, πλαισιωμένος από πλήθος Κληρικών μας, ενώ παρέστη, εν μέσω μεγάλου πλήθους πιστών και ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος. Τον Θείο Λόγο...
26 Οκτωβρίου, 2019 - 22:35
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2019 - 22:39

Πάνδημος ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στον Βόλο

Διαδώστε:
Πάνδημος ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στον Βόλο

Πάνδημος ήταν ο εορτασμός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου στον Βόλο, στο διήμερο 25-26/10, με επίκεντρο τον ομώνυμο μεγαλοπρεπή Ναό της Νέας Δημητριάδας.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, πλαισιωμένος από πλήθος Κληρικών μας, ενώ παρέστη, εν μέσω μεγάλου πλήθους πιστών και ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Μάξιμος Παπαϊωάννου, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφ. Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου, ο οποίος ομίλησε. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Ιγνάτιος, στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, λειτούργησε και ομίλησε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λαμίας.

Το απόγευμα, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Μάρτυρος Νέστορος, Προστάτου των Αναγνωστών και Ιεροπαίδων της Τοπικής μας Εκκλησίας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στον Εσπερινό συμμετείχαν περισσότεροι από 100 Ιερόπαιδες και Αναγνώστες και πλήθος ευλαβών Χριστιανών της ενορίας, που ακολούθησαν και την λιτάνευση των ιερών Εικόνων των Αγίων Δημητρίου και Νέστορος στους γύρω δρόμους. Την λιτανεία συνόδευσε η περίφημη φιλαρμονική του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λαρίσης, με επικεφαλής τον Αρχιμ. Νικηφόρο Κοντογιάννη.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «ο άγιος Δημήτριος αγάπησε τα νειάτα της Θεσσαλονίκης και ίδρυσε, ουσιαστικά, το πρώτο κατηχητικό σχολείο στις κατακόμβες της πόλης, για να μεταδώσει την πίστη του Χριστού στους νέους, για να τους δείξει Ποιος είναι ο αληθινός Θεός…». Ο κ. Ιγνάτιος μίλησε για τον μαθητή του Δημητρίου, τον Νέστορα, «ο οποίος με την ευχή του Δημητρίου, την βαθειά του πίστη στον Θεό του Δημητρίου, νίκησε τον Λυαίο, αναπτερώνοντας το ηθικό των διωκομένων Χριστιανών. Πλέον, οι ψυχές τους ήταν ελεύθερες και το Ευαγγέλιο του Χριστού κυρίευσε τις καρδιές τους… Και οι δικοί μας νέοι, που μαζεύτηκαν απόψε εδώ από τις ενορίες τους, ήρθαν για να τιμήσουν τον Άγιο, αλλά και να μαρτυρήσουν με θάρρος ότι υπάρχουν τα παιδιά του Χριστού, που τολμούν να διακονούν στο Άγιο Βήμα, που πλαισιώνουν τον Επίσκοπο, που έχουν καρδιά γεμάτη πίστη και θέλουν να μοιάσουν στους Μάρτυρες της Εκκλησίας και να μαρτυρήσουν, με την παρουσία τους, ότι ζει Κύριος ο Θεός. Στην εποχή μας, πολλοί θέλουν να μας εκφοβήσουν και τρομοκρατήσουν επειδή είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Όμως, όσο υπάρχουν παιδιά σαν και αυτά που συνόδευσαν σήμερα την λιτανεία, όσο υπάρχουν παιδιά του Χριστού στις ενορίες, η ελπίδα δεν θα χαθεί. Αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον της Εκκλησίας και της πατρίδας μας και γίνονται οδηγοί και παράδειγμα ζωής για πολλούς συνομηλίκους τους, με την καλοσύνη, την αγάπη, την αλληλεγγύη, την αλήθεια, την ευγένεια, την παρρησία, την αγνότητα, που τα διακρίνει».

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στην Λαρισαϊκή Φιλαρμονική, που πλαισίωσε την εορτή, ευχαριστώντας για την ολόθυμη συμμετοχή και παρατηρώντας πως «πρόκειται για ένα ακόμα θαύμα, που δείχνει πώς μπορεί να λειτουργεί μια ζωντανή ενορία».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων