21/07/2019 21/07/2019 Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Προφήτου Ηλιού Κουφοβούνου, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, την επομένη της πανηγύρεως της ενορίας, Κυριακή 21η του μηνός Ιουλίου ε.ε. Με αφορμή την ευαγγελική περικοπή, περί της θεραπείας των δαιμονιζομένων των Γεργεσηνών, ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, σημείωσε· «Η επήρεια των δαιμόνων στον άνθρωπο γίνεται με τούς λογισμούς,...
21 Ιουλίου, 2019 - 21:06

Μητρ. Διδυμοτείχου: “Τα πάθη είναι οι κακοήθεις πνευματικοί όγκοι στον ψυχικό οργανισμό”

Διαδώστε:
Μητρ. Διδυμοτείχου: “Τα πάθη είναι οι κακοήθεις πνευματικοί όγκοι στον ψυχικό οργανισμό”

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Προφήτου Ηλιού Κουφοβούνου, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, την επομένη της πανηγύρεως της ενορίας, Κυριακή 21η του μηνός Ιουλίου ε.ε.

Με αφορμή την ευαγγελική περικοπή, περί της θεραπείας των δαιμονιζομένων των Γεργεσηνών, ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, σημείωσε· «Η επήρεια των δαιμόνων στον άνθρωπο γίνεται με τούς λογισμούς, οι οποίοι μετατρέπονται σε επιθυμίες και καταλήγουν σε αμαρτίες και πάθη. Τα πάθη είναι οι κακοήθεις πνευματικοί όγκοι στον ψυχικό οργανισμό. Με την αμαρτία και τα πάθη ο διάβολος αποκτά κυριαρχία πάνω στον άνθρωπο, καταργεί την πνευματική ελευθερία του και τον απομακρύνει από τον Θεό. Η αμαρτία είναι παρά φύση ζωή, ενώ η εν Χριστώ ζωή, που συνδέεται με την ταπείνωση και την αγάπη, είναι η φυσική και κοινωνική ζωή. Είναι το μεγαλύτερο ψέμα αυτό που λέγεται ότι τάχα ο χριστιανός είναι απόκοσμος και αντικοινωνικός. Η αλήθεια είναι ότι ο άνθρωπος του Θεού είναι ο πλέον κοινωνικός. Αντίθετα το έργο του διαβόλου είναι όχι μόνο καταστρεπτικό αλλά και αντικοινωνικό. Μισεί τον άνθρωπο και την δημιουργία. Διακατέχεται από υπερβολικά θανατηφόρα μισανθρωπία. Εμπνέει σκέψεις εναντίον του Θεού και των συνανθρώπων του. Επηρεάζει αρνητικά την βούληση των ανθρώπων ενώ η παντοδυναμία του Θεού δεν καταργεί την ελευθερία των λογικών όντων. Ανέχεται τον διάβολο να εργάζεται το κακό, όμως περιορίζει το καταστρεπτικό του έργο με την αγάπη και την φιλανθρωπία Του. Όταν ο άνθρωπος μετανοεί, τον συγχωρεί και έτσι περιορίζει το βασίλειο του πονηρού. Η τελική όμως κατάργηση του κράτους του διαβόλου θα γίνει κατά τη Δευτέρα Παρουσία…»

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Παναγιώτης Καβιδόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Σταύρος Ριζούδης, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μάρηδων Αθανασία Ασπρογέρακα και πολυπληθές εκκλησίασμα.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Στρατιωτικό Μουσείο Διδυμοτείχου όπου, παρουσία του Διοικητού της XVI Μεραρχίας Υποστρατήγου Αγγέλου Ιλαρίδη και του Υποδιοικητού της Ταξιάρχου Γεωργίου Διβάρη, του Διοικητού της 30ης Ταξιαρχίας Ταξιάρχου Λυσάνδρου Τσιρογιάννη, του απερχομένου Δημάρχου Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη και του νεοεκλεγέντος Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, προέστη επιμνημοσύνου δεήσεως για τα θύματα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, Χρήστο Χατζόπουλο εξ Ελαφοχωρίου και Χριστόδουλο Δοϊτσίδη εκ Καρωτής.

IMG_8114

IMG_8120

IMG_8123

IMG_8128

IMG_8133

IMG_8140

IMG_8151

IMG_8171

IMG_8199

IMG_8200

IMG_8201

IMG_8203

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων