30/09/2019 30/09/2019 Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019, στις 6.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή των ιστορικών ιερών εικόνων του Πόντου, της Παναγίας Σουμελά, του Αγ. Ιωάννου Προδρόμου Βαζελώνος και του Αγ. Γεωργίου Περιστερεώτα, στην πόλη των Γιαννιτσών. Τις ιερές εικόνες, τις οποίες θα συνοδεύσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και ο Σεβασμιώτατος...
30 Σεπτεμβρίου, 2019 - 17:29
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2019 - 17:02

Υποδοχή της Παναγίας Σουμελά και των ιστορικών ιερών εικόνων του Πόντου

Διαδώστε:
Υποδοχή της Παναγίας Σουμελά και των ιστορικών ιερών εικόνων του Πόντου

Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019, στις 6.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή των ιστορικών ιερών εικόνων του Πόντου, της Παναγίας Σουμελά, του Αγ. Ιωάννου Προδρόμου Βαζελώνος και του Αγ. Γεωργίου Περιστερεώτα, στην πόλη των Γιαννιτσών.
Τις ιερές εικόνες, τις οποίες θα συνοδεύσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, θα υποδεχθεί ο ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ στο προαύλιο του ιστορικού ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών (παλαιά Μητρόπολη), ενώ στην συνέχεια θα τελεσθεί Μέγας Εσπερινός με Αρχιερατική Συγχοροστασία.

Τα ιερά σεβάσματα του Πόντου θα παραμείνουν στον ιερό ναό, ο οποίος θα είναι καθημερινά ανοικτός, μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου.

Την Τετάρτη το πρωί κατά το πέρας της Θεία Λειτουργίας θα τελεσθεί Μνημόσυνο των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και των κεκοιμημένων μελών όλων των τοπικών Ποντιακών Συλλόγων.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων