12/05/2020 12/05/2020 Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές Συνάξεις για την ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνη, του αιματοβλύτη, που έλαβαν χώρα στο ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα στα Βούναινα. Η Iερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων γιόρτασε  την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Μαΐου 2020 τον Άγιο Οσιομάρτυρα Νικόλαο τον εν Βουναίνη, στον τόπο που ασκήτευσε,...
12 Μαΐου, 2020 - 12:58
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2020 - 12:01

Εορτάστηκε ο Άγιος Νικόλαος εν Βουναίνη (Φώτο)

Διαδώστε:
Εορτάστηκε ο Άγιος Νικόλαος εν Βουναίνη (Φώτο)

Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές Συνάξεις για την ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνη, του αιματοβλύτη, που έλαβαν χώρα στο ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα στα Βούναινα.

Η Iερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων γιόρτασε  την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Μαΐου 2020 τον Άγιο Οσιομάρτυρα Νικόλαο τον εν Βουναίνη, στον τόπο που ασκήτευσε, μαρτύρησε και ευρίσκεται ο τάφος Του, προστάτη της νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος συγκαταλέγεται στη χορεία των τοπικών Αγίων.

Την παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού. Προ της απολύσεως, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος και του ιερού λειψάνου του Αγίου και η ευλόγηση των άρτων.

Το Σάββατο 9 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία. Προ της απολύσεως, ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν του Αγίου.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων