10/04/2019 10/04/2019   Έντονες θρησκευτικές στιγμές βίωσαν οι πιστοί στους Σοφάδες Καρδίτσης, αφού υποδέχτηκαν χθες το λείψανο του αγίου και ενδόξου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του τροπαιοφόρου εκ της Ιεράς Μονής του Οσίου Ξενοφώντος Αγίου Όρους. Πιο συγκεκριμένα με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και με επικεφαλής τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλο...
10 Απριλίου, 2019 - 19:21
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2019 - 19:22

Υποδοχή του λειψάνου του Αγίου Γεωργίου στους Σοφάδες Καρδίτσης

Διαδώστε:
Υποδοχή του λειψάνου του Αγίου Γεωργίου στους Σοφάδες Καρδίτσης

  Έντονες θρησκευτικές στιγμές βίωσαν οι πιστοί στους Σοφάδες Καρδίτσης, αφού υποδέχτηκαν χθες το λείψανο του αγίου και ενδόξου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του τροπαιοφόρου εκ της Ιεράς Μονής του Οσίου Ξενοφώντος Αγίου Όρους.

Πιο συγκεκριμένα με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και με επικεφαλής τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, κλήρος και λαός, το εσπέρας της Τρίτης 9 Απριλίου 2019, υποδέχθηκαν το ιερό Λείψανο, το οποίο κόμισαν ο Οσιολογιώτατος Ιερομόναχος π. Θεωνάς και ο Οσιολογιώτατος Μοναχός π. Μακάριος.

Ακολούθησε λιτανευτική πομπή έως τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, όπου και τέθηκε προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών.

Στην σύντομη ομιλία του ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος π. Αμφιλόχιος εξέφρασε τις ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Τιμοθέου προς το πρόσωπο του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής του Οσίου Ξενοφώντος Γέροντα Αλεξίου για την ευλογία την οποία μετέφεραν. Παράλληλα ευχαρίστησε τους πατέρες οι οποίοι εκόμισαν το ιερό λείψανο του Αγίου Γεωργίου.

Ο Οσιολογιώτατος π. Θεωνάς ανταπέδωσε τις ευχαριστίες τονίζοντας ότι: «Με την άδεια της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους, καθώς και την ευλογία του Γέροντός μας κ. Αλεξίου ερχόμαστε από το περιβόλι της Παναγίας και σας κομίζουμε τον Άγιο ενώ βρισκόμαστε κατά τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής προς βοήθεια και ενίσχυση του πνευματικού σας αγώνος».

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Κουλούμογλου

1 Custom

2 Custom

3 Custom

7 Custom

8 Custom

9 Custom

10 Custom

 

12 Custom

13 Custom

14 Custom

15 Custom

16 Custom

17 Custom

18 Custom

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων