30/06/2019 30/06/2019 Την πανήγυρη των προστατών και εφόρων της Αγίων ενδόξων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού , εόρτασε η Ακρόπολη της Θεσσαλονίκης, με επίκεντρο τον ομώνυμο Ενοριακό Ι. Ναό, με την παρουσία και συμμετοχή πλήθους κόσμου. Εκατοντάδες πιστοί προσέτρεξαν στον Ιερό Ναό της Άνω πόλης για να προσκυνήσουν τα Λείψανα των Ιαματικών Αναργύρων και την Ιερή...
30 Ιουνίου, 2019 - 22:35
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2019 - 22:36

Λιτάνευση Ι. Εικόνας των Αγ. Αναργύρων στην Ακρόπολη της Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Λιτάνευση Ι. Εικόνας των Αγ. Αναργύρων στην Ακρόπολη της Θεσσαλονίκης

Την πανήγυρη των προστατών και εφόρων της Αγίων ενδόξων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού , εόρτασε η Ακρόπολη της Θεσσαλονίκης, με επίκεντρο τον ομώνυμο Ενοριακό Ι. Ναό, με την παρουσία και συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Εκατοντάδες πιστοί προσέτρεξαν στον Ιερό Ναό της Άνω πόλης για να προσκυνήσουν τα Λείψανα των Ιαματικών Αναργύρων και την Ιερή τους Εικόνα και να συμμετάσχουν στον πανηγυρικό Εσπερινό.

Της ακολουθίας του Εσπερινού προεξήρχε ο Αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως, πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμ. Φώτιο Ζαρζαβατσάκη τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Γρηγόριο Παπούλα καθώς και από τους Ιερείς και τους Ιεροδιακόνους της Ι. Μητροπόλεως.

Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο Αρχιμ. Αλέξανδρος Σαλμάς ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και το σπουδαίο έργο που έπραξαν οι Άγιοι Αναργυροι.

Στη συνεχεια εκ μέρους του Παναγιωτάτου, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπολεως Αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Ιερού ναού και τον συνεφημέριο, τον Αρχιμ. Αλέξανδρο Σαλμά για το κήρυγμα του , καθώς και ούλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση της πανηγύρεως.

Από την μεριά του ο Προϊστάμενος του ναού π. Γρηγόριος ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο που απέστειλε τον πρώτο και τον δεύτερο συνεργάτη του, καθώς και όλους τους υπόλοιπους ιερείς και όλους τους προσκυνητές που παρευρέθηκαν στον ιερό ναό και ευχήθηκε οι άγιοι Ανάργυροι να τους στηρίζουν όλους και να χαρίζουν υγεία και δύναμη.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε λιτανεία στους στενούς παραδοσιακούς δρόμους της άνω πόλης με τα βυζαντινά τείχη, συνοδεία της Φιλαρμονικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Φωτογραφίες – Ρεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων