02/02/2020 02/02/2020 Με μεγάλη συμμετοχή των πιστών της Σητείας πανηγύρισε την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, το φερώνυμο ισόγειο παρεκκλήσιο του Ιερού Ενοριακού Ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου πόλεως Σητείας. Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ και στη συνέχεια τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, κατά το οποίο προέστη ο παλαιός Ιεράρχης του...
02 Φεβρουαρίου, 2020 - 22:09
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2020 - 22:15

Αρχιερατικό συλλείτουργο για την εορτή της Υπαπαντής στη Σητεία

Διαδώστε:
Αρχιερατικό συλλείτουργο για την εορτή της Υπαπαντής στη Σητεία

Με μεγάλη συμμετοχή των πιστών της Σητείας πανηγύρισε την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, το φερώνυμο ισόγειο παρεκκλήσιο του Ιερού Ενοριακού Ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου πόλεως Σητείας.

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ και στη συνέχεια τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, κατά το οποίο προέστη ο παλαιός Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου και συνιερούργησε ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.

Για το βαθύτερο θεολογικό νόημα της εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου μίλησε αμέσως μετά το ευαγγελικό ανάγνωσμα με λόγο μεστό και γλαφυρό ο Σεβ. κ. Ιωσήφ, ο οποίος αναφέρθηκε αριστοτεχνικά στη σημασία και τα μηνύματα της εορτής, αναλύοντας με μοναδικό τρόπο την ιερωσύνη κατά την τάξιν Μελχισεδέκ του Αποστολικού Αναγνώσματος και την ιερωσύνη των Εβραίων με την ιερωσύνη του ενανθρωπήσαντος Χριστού, που σαν σήμερα προσφέρθηκε από τους γονείς του στον Ναό και τον υποδέχθηκε ο δίκαιος Συμεών. Η ιερωσύνη του Ιησού είναι ανώτερη από την ιουδαϊκή ιερωσύνη. Για τον λόγο αυτόν ο Απόστολος Παύλος μάς υπενθυμίζει το επεισόδιο της συνάντησης του προπάτορα των Εβραίων Αβραάμ με τον Μελχισεδέκ, τον αιώνιο Αρχιερέα, που ενσαρκώνεται στο πρόσωπο του Χριστού.

Μετά την Απόλυση ο φιλοξενούμενος Ιεράρχης ευχαρίστησε εγκάρδια τον Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλο για την φιλάδελφη αγάπη που επιδεικνύει προς το πρόσωπό του και του ευχήθηκε ο Θεός να του χαρίζει χρόνους πολλούς και να καθοδηγεί και να τρέφει το ποίμνιό του, να καταρτίζει τον Ιερό Κλήρο και τις Μοναστικές Αδελφότητες της Επαρχίας του με τον Άρτο της ζωής.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης προσφώνησε με θερμά λόγια αγάπης και ευγνωμοσύνης τον Σητειακό λόγιο Ιεράρχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου Σεβ. κ. Ιωσήφ, που τίμησε την πανήγυρη του ναού, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στην Ιερά Μητρόπολη το τελευταίο διάστημα των εορτών και τόνισε ότι η πόρτα της Μητροπόλεως και των καρδιών όλων μας παραμένει πάντοτε ανοικτή προς το σεπτό πρόσωπό του. Εδώ είναι η γενέθλια γη, το σπίτι σας, και θα έρχεσθε πάντοτε χωρίς να το σκέφτεσθε, θα νοιώθετε άνετα· σάς ευχαριστούμε για την ευλογητική σήμερα παρουσία σας και τη χαρά του αρχιερατικού συλλειτούργου που μας χαρίσατε, είπε μεταξύ άλλων ο Σεβ. κ. Κύριλλος, και ευχήθηκε σε όλο το εκκλησίασμα χρόνια πολλά και ευλογημένα, ιδιαιτέρως στις χριστιανές μητέρες που εορτάζουν αλλά και στην νέα Πρόεδρο κ. Καίτη Βουτυράκη στις κυρίες του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Σητείας, του παλαιότερου Συλλόγου της πόλης, δύναμη και επιτυχία στο σπουδαίο έργο τους.

Στην πανήγυρη έλαβαν μέρος οι Εφημέριοι του ναού Πρωτ. Μιχαήλ Θαλασσινός και Φιλοκτήμων Αυγουστινάκης και εκκλησιάσθηκαν οι ενορίτες και πολλοί Σητειακοί, μεταξύ των οποίων ήταν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης και ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Μακρυνάκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων