22/05/2019 22/05/2019 Τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ομώνυμο Προσκυνηματικό Ναό της πόλεως Σητείας. Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο. Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης...
22 Μαΐου, 2019 - 18:03
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2019 - 18:25

Η πανήγυρη των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένη στην Σητεία

Διαδώστε:
Η πανήγυρη των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένη στην Σητεία

Τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ομώνυμο Προσκυνηματικό Ναό της πόλεως Σητείας.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο. Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στον βίο και στην προσωπικότητα του πρώην ειδωλολάτρη αυτοκράτορα που αναδείχθηκε Ισαπόστολος, σημειώνοντας ότι δικαίως η ιστορία του απέδωσε τον τίτλο «Μέγας» για το μεγάλο και ποικίλο του έργο και κυρίως διότι χάρη σ᾿ αυτόν κατέπαυσαν οι διωγμοί κατά των χριστιανών. Επίσης μίλησε για τα πολλά ιεραποστολικά έργα της Αγίας Ελένης και κυρίως για την εύρεση του Τιμίου Σταυρού στους Αγίους Τόπους και για την ανοικοδόμηση περίλαμπρων ναών, όπως του ναού της Αναστάσεως στον Πανάγιο Τάφο, της  Μονής Σταυροβουνίου στην Κύπρο, της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στήν Πάρο κ.α.  Όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος στην Ορθόδοξη εικονογραφία ο Μέγας Κωνσταντίνος απεικονίζεται μαζί με την μητέρα του Αγία Ελένη έχοντας στο κέντρο τον Σταυρό του Κυρίου, ο οποίος πρέπει να χαρακτηρίζει την διακονία τόσο  των κοσμικών και πολιτικών αρχόντων όσο και των εκκλησιαστικών και πνευματικών ηγετών. Τέλος, ευχήθηκε την σκέπη και τις πρεσβείες των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης και ιδιαιτέρως σε όσους και όσες φέρουν το όνομά τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων