18/01/2020 18/01/2020 Με μεγάλη λαμπρότητα πανηγύρισε την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020, μνήμη του Οσίου Αντωνίου του Μεγάλου και Καθηγητού της ερήμου, ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός της Καλαμαύκας Ιεράπετρας. Ανήμερα της εορτής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, κήρυξε κατάλληλα τον θείο...
18 Ιανουαρίου, 2020 - 12:00
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2020 - 12:02

“Με την αγία ζωή του αποτέλεσε ζωντανό και φωτεινό υπόδειγμα”

Διαδώστε:
“Με την αγία ζωή του αποτέλεσε ζωντανό και φωτεινό υπόδειγμα”

Με μεγάλη λαμπρότητα πανηγύρισε την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020, μνήμη του Οσίου Αντωνίου του Μεγάλου και Καθηγητού της ερήμου, ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός της Καλαμαύκας Ιεράπετρας.

Ανήμερα της εορτής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο και ευλόγησε τους άρτους.

O Σεβασμιώτατος μίλησε επίκαιρα για τον οσιακό βίο και τα ασκητικά παλαίσματα του αγίου Αντωνίου, υπογραμμίζοντας ότι με την αγία ζωή του αποτέλεσε ζωντανό και φωτεινό υπόδειγμα όχι μόνο για τους ασκητές που κατέφυγαν κοντά του στην έρημο, αλλά και για όλους τους πιστούς που θέλουν να μιμηθούν την χριστιανική άθλησή του. Η ανιδιοτελής αγάπη του προς τον Θεό και τον άνθρωπο, η βαθειά του ταπείνωση και ο φωτισμένος νους του από την χάρη του εν Τριάδι αληθινού Θεού ήταν μερικά από τα χαρίσματα που τον προίκισε ο Θεός. Τέλος, ευχήθηκε όλοι, στο μέτρο του δυνατού, να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Μεγάλου Αντωνίου και να εφαρμόζουμε την άσκηση του στη ζωή μας, προκειμένου να αντιμετωπίζουμε τους ποικίλους πειρασμούς και τις καθημερινές δοκιμασίες. Να γίνουμε ζηλωτές στην πίστη, να μετανοήσουμε και να προσευχόμαστε με ταπείνωση για να αντιμετωπίζουμε με τον φωτισμό του Θεού τους πειρασμούς και τις δοκιμασίες.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Β΄Αρχιερατικής περιφέρειας Πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης και ο Εφημέριος της Ενορίας Αγίου Αντωνίου Καλαμαύκας π. Γεώργιος Μοναχός, ενώ εκκλησιάσθηκαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου κ. Γιάννης Ανδρουλάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλαμαύκας κ. Κων/νος Κρασάς και αρκετοί πιστοί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων