16/09/2019 16/09/2019 Στις 11:30 το πρωΐ του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου2019 στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Ρίζας Ιεράπετρας τελέσθηκε το καθιερωμένο Αρχιερατικό μνημόσυνο για τα θύματα του ολοκαυτώματος στα δυτικά χωριά του Δήμου Ιεράπετρας (Μύρτος, Γδόχια, Ρίζα, Μουρνιές, Μύθοι, Μάλλες, Χριστός και Μεταξοχώρι) από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Σεπτέμβριο του έτους 1943. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης...
16 Σεπτεμβρίου, 2019 - 22:46

Τίμησαν τα θύματα του ολοκαυτώματος των δυτικών χωριών του Δήμου Ιεράπετρας

Διαδώστε:
Τίμησαν τα θύματα του ολοκαυτώματος των δυτικών χωριών του Δήμου Ιεράπετρας

Στις 11:30 το πρωΐ του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου2019 στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Ρίζας Ιεράπετρας τελέσθηκε το καθιερωμένο Αρχιερατικό μνημόσυνο για τα θύματα του ολοκαυτώματος στα δυτικά χωριά του Δήμου Ιεράπετρας (Μύρτος, Γδόχια, Ρίζα, Μουρνιές, Μύθοι, Μάλλες, Χριστός και Μεταξοχώρι) από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Σεπτέμβριο του έτους 1943.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων, που βρίσκεται στο προαύλιο του πανηγυρίζοντος ναού. Ακολούθησε η έπαρση της σημαίας, η ομιλία για την 76η επέτειο του ολοκαυτώματος των δυτικών χωριών του Δήμου Ιεράπετρας από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας κ. Ευάγγελο Μπινιχάκη.

Στη συνέχεια έγινε το προσκλητήριο των πεσόντων και η κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, των αντιστασιακών οργανώσεων και λοιπών φορέων.

Παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιεράπετρας κ. Πέτρος Μαστοράκης, ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Θραψανιώτης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ιεράπετρας κ. Κων/νος Τσαγκαράκης, εκπρόσωποι της 11ης Μ.Σ.Ε.Π. Ζήρου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας, Πρόεδροι και Μέλη των Τοπικών Κοινοτήτων, Πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων και συγγενείς των εκτελεσθέντων από τα «καμένα» χωριά της Ιεράπετρας. Η εκδήλωση, που συντόνιζαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γδοχίων κ. Ιωάννης Δασκαλάκης και ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρίζας κ. Εμμανουήλ Ζερβουδάκης, ολοκληρώθηκε με κέρασμα στην πλατεία του χωριού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων