04/02/2020 04/02/2020 Ένα λυρικό ταξίδι γνωριμίας με τον «Πέτρο τον Πελοποννήσιο, τον μέγα μουσικοδιδάσκαλο» θα παρουσιάσει η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους «Αλκυονίδες μέρες, 1731. Σε ένα άσημο χωριό της Πελοποννήσου γεννιέται ένα παιδί που έμελλε να γράψει την πιο λαμπρή σελίδα στην ιστορία της εκκλησιαστικής μουσικής και εξωτερικής μουσικής στα χρόνια μετά την Άλωση». Χορωδοί και ηθοποιός, ανιχνεύοντας...
04 Φεβρουαρίου, 2020 - 10:33
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2020 - 10:35

Λυρικό ταξίδι γνωριμίας με τον “Πέτρο τον Πελοποννήσιο” στην Κατερίνη

Διαδώστε:
Λυρικό ταξίδι γνωριμίας με τον “Πέτρο τον Πελοποννήσιο” στην Κατερίνη

Ένα λυρικό ταξίδι γνωριμίας με τον «Πέτρο τον Πελοποννήσιο, τον μέγα μουσικοδιδάσκαλο» θα παρουσιάσει η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

«Αλκυονίδες μέρες, 1731. Σε ένα άσημο χωριό της Πελοποννήσου γεννιέται ένα παιδί που έμελλε να γράψει την πιο λαμπρή σελίδα στην ιστορία της εκκλησιαστικής μουσικής και εξωτερικής μουσικής στα χρόνια μετά την Άλωση».

Χορωδοί και ηθοποιός, ανιχνεύοντας τα γεγονότα και τα πρόσωπα του 18ου αιώνα, επιχειρούν να φωτίσουν την ζωή και να σκιαγραφήσουν την προσωπικότητα του ιδιοφυούς μουσικού που με το έργο του επηρέασε καταλυτικά μια ολόκληρη εποχή. Το μουσικό θεατρικό αυτό αναλόγιο είναι ένα λυρικό ταξίδι στα χνάρια του διδασκάλου Πέτρου από την Λακεδαίμονα ως τη Σμύρνη, κι από εκεί στην μητρόπολη της Ανατολής, την αεί Βασιλεύουσα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο των «Φωτίων 2020», την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου και ώρα 7.μ.μ στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Άγιος Φώτιος».

Επιμέλεια κειμένων και Αφήγηση: Μαρίκα Φωτοπούλου. Διεύθυνση και διδασκαλία Βυζαντινού Χορού Συλλόγου Ν. Πιερίας «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω»: Δημήτρης Καραμούζας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων