27/05/2019 27/05/2019 Η Μητρόπολη Κστοριάς εόρτασε τη μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Ιωάννου-Νούλτσου του Καστοριέως που τον κρέμασαν στις 27 Απριλίου 1696 στη λεύκα της Καστοριάς, αφού κράτησε την ομολογία του ονόματος του Χριστού. Ήδη αναμένεται από το Οικουμενικό Πατριαρχείο η επίσημη αναγγελία αναγραφής στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας αυτών των Αγίων Νεομαρτύρων για τους οποίους αναφέρει ο ευπαίδευτος...
27 Μαΐου, 2019 - 12:06

Ο Μητρ.Καστοριάς στην Εορτή του Αγίου Νεομάρτυρος Ιωάννου-Νούλτσου

Διαδώστε:
Ο Μητρ.Καστοριάς στην Εορτή του Αγίου Νεομάρτυρος Ιωάννου-Νούλτσου

Η Μητρόπολη Κστοριάς εόρτασε τη μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Ιωάννου-Νούλτσου του Καστοριέως που τον κρέμασαν στις 27 Απριλίου 1696 στη λεύκα της Καστοριάς, αφού κράτησε την ομολογία του ονόματος του Χριστού.

002.jpg

Ήδη αναμένεται από το Οικουμενικό Πατριαρχείο η επίσημη αναγγελία αναγραφής στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας αυτών των Αγίων Νεομαρτύρων για τους οποίους αναφέρει ο ευπαίδευτος Μητροπολίτης Διονύσιος Μάντουκας, τονίζοντας πώς μετά το μαρτύριό τους έγινε “καλοσύνη” στους Χριστιανούς, δηλαδή σταμάτησαν οι διωγμοί.

004.jpg

Έτσι, στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και των Εφημερίων του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου όπου και ανήκει το Ιερό Παρεκκλήσιο.

007.jpg

Παρουσία πολλών πιστών, ο Μητροπολίτης μίλησε προ της απολύσεως για τον βίο του αγνώστου – εν πολλοίς – αυτού Νεομάρτυρος και ευχήθηκε να πρεσβεύει στον Άγιο Τριαδικό Θεό για όλους τους Καστοριανούς.

009.jpg

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων