18/01/2019 18/01/2019 Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ιστορικό ναό του Αγίου Αθανασίου, στην Άνω Κορακιάνα, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, κατόπιν προσκλήσεως και παρακλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ο οποίος ευρίσκεται στα Ιεροσόλυμα, επικεφαλής προσκυνητών εκ της Ι.Μ. Κερκύρας. Στο...
18 Ιανουαρίου, 2019 - 14:02

Η εορτή του Αγίου Αθανασίου στην Ι.Μ. Κερκύρας

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Αθανασίου στην Ι.Μ. Κερκύρας

Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ιστορικό ναό του Αγίου Αθανασίου, στην Άνω Κορακιάνα, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, κατόπιν προσκλήσεως και παρακλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ο οποίος ευρίσκεται στα Ιεροσόλυμα, επικεφαλής προσκυνητών εκ της Ι.Μ. Κερκύρας.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Βρεσθένης αφού ευχαρίστησε και ευχήθηκε την κατ’άμφω υγεία στον κ. Νεκτάριο, επεσήμανε ότι ο Άγιος Αθανάσιος υπερμάχισε για την Ορθόδοξη πίστη και ομολόγησε τον Χριστό καθώς εστί. Ήταν εκείνος που ορθοτόμησε τον λόγο της αληθείας, απέναντι στην αίρεση, στο ψεύδος και στην πλάνη.

Αναφερόμενος στην εποχή μας ο κ. Θεόκλητος τόνισε ότι σήμερα ο μεγάλος κίνδυνος είναι η απιστία και η αθεϊα. Ο οποιοσδήποτε μπορεί ελεύθερα να πρεσβεύει ό,τι θέλει. Μπορεί και άθεος να είναι. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν οφείλει να σεβαστεί την πίστη και την ευσέβεια των υπολοίπων συνανθρώπων του προς τον Χριστό. Πολλώ δε μάλλον δεν μπορεί κάποιος που κατέχει υψηλό πολιτειακό αξίωμα να μην σέβεται το θρησκευτικό αίσθημα των Ορθοδόξων Ελλήνων, που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας μας. Η συμπεριφορά αυτή είναι βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος. Άρνηση με άλλα λόγια της σώζουσας Θείας Χάριτος.

Δεν μπορεί ένας πολιτικός άρχοντας να ασχημονεί και να πολεμά λυσσαλέα την Ορθόδοξη πίστη και το πατριωτικό αίσθημα του Ελληνικού λαού. Βεβαίως υπάρχουν οι έξωθεν πιέσεις, ώστε προϊόντος του χρόνου η Ελλάδα να καταστεί ουδετερόθρησκη και πολυπολιτισμική. Όλοι όμως αυτοί που απεργάζονται αυτά τα σκοτεινά σχέδια ματαιοπονούν. Η χώρα μας ήταν, είναι και θα παραμείνει Ορθόδοξη και θα καυχάται για την ένδοξη ιστορία της, διότι τα χώματα της πατρίδος μας είναι ποτισμένα με το αίμα αναρίθμητων Μαρτύρων και ηρώων. Όπως το καρφί όσο το χτυπάει κανείς με το σφυρί, εισδύει στον τοίχο και γίνεται δυνατότερο, έτσι και ο λαός μας όσες επιθέσεις και να δέχεται ατσαλώνεται έτι περισσότερο.


Καταλήγοντας ο Μητροπολίτης Βρεσθένης ζήτησε από τους πιστούς να οπλιστούν με θάρρος και ελπίδα στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε και να μην απογοητεύονται, καθότι ζει Κύριος ο Θεός !

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων