11/09/2019 11/09/2019 Κοντά στους μαθητές βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος τέλεσε τον Αγιασμό στο 5ο Δημοτικό Σχολείο, στο 7ο Γυμνάσιο, στο 2ο Λύκειο Κέρκυρας και το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας. Στους αγιασμούς παρέστησαν, μεταξύ άλλων, και η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα-...
11 Σεπτεμβρίου, 2019 - 15:57
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2019 - 15:58

Ο Σεβασμιώτατος κοντά στους μαθητές της Κέρκυρας

Διαδώστε:
Ο Σεβασμιώτατος κοντά στους μαθητές της Κέρκυρας

Κοντά στους μαθητές βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος τέλεσε τον Αγιασμό στο 5ο Δημοτικό Σχολείο, στο 7ο Γυμνάσιο, στο 2ο Λύκειο Κέρκυρας και το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας. Στους αγιασμούς παρέστησαν, μεταξύ άλλων, και η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας κ. Μερόπη Υδραίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Μεταλληνός, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Πέτρος Αγγελόπουλος, ενώ παρόντες ήταν και πολλοί γονείς. Ο κ. Νεκτάριος είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει και με τους διευθυντές και τους συλλόγους των διδασκόντων, ενώ τα παιδιά τον υποδέχτηκαν με πολύ ενθουσιασμό!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Σεβασμιώτατος, μιλώντας στα παιδιά, επεσήμανε ότι η Εκκλησία τα βλέπει ως την ελπίδα της ζωής. Οι μεγάλοι είμαστε κουρασμένοι από τους κόπους, αλλά και από τα λάθη που κάνουμε. Τα παιδιά έχουν όρεξη για ζωή και μπορούν μέσα από τη παιδεία και την δύναμη της πίστης να παλέψουν και να κάνουν καινούργια αρχή στην ζωή και την πατρίδα μας. Ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τα παιδιά να αναζητήσουν στην πίστη και στον λόγο του Χριστού στην επί του όρους ομιλία τις αξίες στις οποίες θα στηριχτούν, για να δώσουν απάντηση στο ποιος είναι ο ευτυχισμένος άνθρωπος. Την δικαιοσύνη, με την οποία θα κάνουν τον κόσμο καλύτερο αφήνοντας κατά μέρος εκείνους που διδάσκουν την ανισότητα και τον εγωισμό. Την πραότητα, δηλαδή την απόφαση του σεβασμού στον άλλον, την καλοσύνη και την αγάπη, με την οποία οι άνθρωποι μαθαίνουν να μην θεοποιούν τις διαφορές. Τη ειρήνη, με την οποία θα μπορούνε να συνυπάρχουν ενωμένα, κάτι που είναι μεγάλη ανάγκη τόσο για την πατρίδα όσο και για την κοινωνία. Οι πόλεμοι στην ουσία παραπλανούν τον άνθρωπο να νομίζει ότι με την δύναμη θα είναι ευτυχισμένος. Όμως μόνο προβλήματα γεννούν. Και τις τρεις αξίες που γίνονται τρόπος ζωής, τα παιδιά μπορούν να τις βρούνε στην ζωή της Εκκλησίας και να παλέψουν με αυτές να δούνε την παιδεία του σχολείου.

Απευθυνόμενος και στους εκπαιδευτικούς ο Σεβ. κ. Νεκτάριος τους προέτρεψε να διδάξουν το μέτρο, τον σεβασμό, την ευγένεια, μαζί με την γνώση, ώστε να καλλιεργούν χαρακτήρες και εξέφρασε την μεγάλη του χαρά που είναι ο πνευματικός πατέρας των παιδιών της Κέρκυρας, διαβεβαιώνοντας ότι η Εκκλησία στηρίζει το έργο της εκπαίδευσης.

Και οι επίσημοι απηύθυναν ευχές για την νέα σχολική χρονιά προς τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, διαβεβαιώνοντας για το ήθος της συνεργασίας που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στους θεσμούς για την πρόοδο όλων!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων