08/01/2019 08/01/2019 Την Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2018, ημέρα εορτασμού της Σύναξης του Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό στο Δερβένι. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγία «Η Πάντων Χαρά» Καλεντζίου, Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος,...
08 Ιανουαρίου, 2019 - 12:51

Στον Άγιο Ιωάννη στο Δερβένι

Διαδώστε:
Στον Άγιο Ιωάννη στο Δερβένι

Την Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2018, ημέρα εορτασμού της Σύναξης του Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό στο Δερβένι.


Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγία «Η Πάντων Χαρά» Καλεντζίου, Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, αναφερόμενος στην ασκητική μορφή του Τιμίου Προδρόμου, στον ταπεινό τρόπο ζωής Του, αλλά και στο περιεχόμενο της διδασκαλίας Του, που με μια μόνο λέξη είναι η μετάνοια. Επίσης, κάλεσε τους πιστούς να μιμηθούν τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή και να αγαπήσουν την αλήθεια, γιατί αυτή είναι η οδός προς τον Σωτήρα Χριστό.


Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, στην σύντομη προσλαλιά του, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η τελευταία χρονικά εορτή του έτους είναι η Ενανθρώπηση του Θεού και η πρώτη είναι η φανέρωση της Αγίας Τριάδος για να καταδείξει ότι, η ρίζα και η πηγή της ζωής των ανθρώπων είναι ο Χριστός. Επεσήμανε δε, ότι εάν οι πιστοί εντάξουν τον Χριστό στην ζωή τους, ο χρόνος, που θα διανύσουν, δεν θα είναι σκοτεινός και ζοφώδης αλλά φωτεινός και λαμπρός. Ολοκληρώνοντας, απηύθηνε εόρτιες ευχές προς το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τον εορτάζοντα προϊστάμενο του Ι. Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Ευρωστίνης π. Ιωάννη Γιαννακά, τους Τοπικούς άρχοντες και το Εκκλησίασμα επικαλούμενος τον φωτισμό και την χάρι του Επιφανέντος εν Ιορδάνη Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Επακολούθησε κέρασμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων