29/06/2019 29/06/2019 Τα Θυρανοίξια του νέου Ναού της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σοχού Θεσσαλονίκης έλαβαν χώρα χθες το απόγευμα. Αναλυτικότερα, με την πρέπουσα λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών από πολλά μέρη της Βορείου Ελλάδος,  τελέσθηκε το απόγευμα της 28ης Ιουνίου 2019, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, χοροστατήσαντος...
29 Ιουνίου, 2019 - 9:11
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2019 - 9:17

Θυρανοίξια νέου ναού στο Σοχό Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Θυρανοίξια νέου ναού στο Σοχό Θεσσαλονίκης

Τα Θυρανοίξια του νέου Ναού της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σοχού Θεσσαλονίκης έλαβαν χώρα χθες το απόγευμα. Αναλυτικότερα, με την πρέπουσα λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών από πολλά μέρη της Βορείου Ελλάδος,  τελέσθηκε το απόγευμα της 28ης Ιουνίου 2019, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, χοροστατήσαντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, εις το Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Αποστόλων της ιστορικής περιοχής του Σοχού.

Προ της ενάρξεως του Αρχιερατικού Εσπερινού, πραγματοποιήθηκαν, όπως προαναφέρθηκε, τα Θυρανοίξια του νέου Ναού της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σοχού, ο οποίος και αφιερώθηκε στους πάντες τους εν τω Αγιωνύμω Όρει διαλάμψαντες Πατέρες.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σημασία του γεγονότος των Θυρανοιξίων ενός νέου Ναού, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά τόνισε ευχόμενος στον Καθηγούμενο της Μονής και Κτήτορα του Ναού, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Ιωάννικιο Κοτσώνη, θα πρέπει να αποτελεί ένα νέο λιμάνι πνευματικής αναψυχής για τον κάθε άνθρωπο.

Ακολούθως και σύμφωνα με το έθιμο της περιοχής του Σοχού μεταφέρθηκε λιτανευτικός και συνοδεία της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Λαγκαδά, η Εικόνα των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, την οποία και υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης έμπροσθεν  του Ιερού Παρεκκλησίου.

Μεταξύ των ευσεβών Χριστιανών που προσήλθαν και εφέτος για να λάβουν μέρος προσευχιτικός σε ένα από τα λαοφιλέστερα και ονομαστότερα πανηγύρια της Μακεδονίας, ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο μεταβατικός Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Χαράλαμπος Αϊβαζίδης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της Δημοτικής και Τοπικής Κοινότητος Σοχού, των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής.

Οι εόρτιες εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης επ’ ευκαιρία της εορτής των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου θα κορυφωθούν την 29η Ιουνίου 2019, το πρωί με την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα με τον μεθεόρτιο Πανηγυρικό Εσπερινό, που θα τελεσθούν εις το εις το Ιερό Προσκύνημα του Αποστόλου Παύλου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου το οποίο και ευρίσκεται εις την περιοχή του Δερβενίου.

Για τις φωτογραφίες πατήστε εδώ

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων