14/01/2020 14/01/2020 Στο Φροντιστήριο υποψηφίων Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως στην «Κατακόμβη» του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος ευλόγησε και τη βασιλόπιτα των Κατηχητών. Ο βασικός άξονας της ομιλίας αφορούσε το πλάνο διδασκαλίας ενός κατηχητικού μαθήματος, καθώς και τα κύρια εφόδια ενός σωστού κατηχητή. Συνέδεσε την έναρξη του...
14 Ιανουαρίου, 2020 - 10:53
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2020 - 10:34

Στην “Κατακόμβη” ο Μητροπολίτης Λαρίσης

Διαδώστε:
Στην “Κατακόμβη” ο Μητροπολίτης Λαρίσης

Στο Φροντιστήριο υποψηφίων Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως στην «Κατακόμβη» του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος ευλόγησε και τη βασιλόπιτα των Κατηχητών.

Ο βασικός άξονας της ομιλίας αφορούσε το πλάνο διδασκαλίας ενός κατηχητικού μαθήματος, καθώς και τα κύρια εφόδια ενός σωστού κατηχητή. Συνέδεσε την έναρξη του μαθήματος με το τραγούδι, το οποίο διαδέχεται η προσευχή και κατόπιν τόνισε το κομμάτι της διδακτικής ιστορίας στο πλαίσιο του κατηχητικού μαθήματος. Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης συνέστησε στους υποψήφιους κατηχητές να ακολουθούν κοινή πορεία με τον εφημέριο του ναού, αναπτύσσοντας σχέση διαλόγου και αμοιβαίας κατανόησης. Τέλος, αναφέρθηκε στην ορθή και διπλωματική σχέση του κατηχητή με τους γονείς. Αφού ακολούθησε ένας σύντομος διάλογος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την υπεύθυνη του φροντιστηρίου κ. Νικολέττα Παπαγεωργίου για την προθυμία, την εργατικότητα και το ανύστακτο ενδιαφέρον της και ακολούθως μοίρασε ως ευλογία μια εικόνα της Γεννήσεως του Χριστού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων