05/03/2020 05/03/2020 Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρος, στην ορεινή και γραφική Ραψάνη, χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό της εορτής του Αγίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, παρουσία του Δημάρχου Τεμπών κ. Γεωργίου Μανώλη, των αρχόντων της περιοχής και πλήθους πιστών. Ο σεπτός Ποιμενάρχης μίλησε για τη σπουδαιότητα του μαρτυρίου και της ομολογίας ενός...
05 Μαρτίου, 2020 - 12:29
Τελευταία ενημέρωση: 05/03/2020 - 11:25

Του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρος στην ορεινή Ραψάνη

Διαδώστε:
Του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρος στην ορεινή Ραψάνη

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρος, στην ορεινή και γραφική Ραψάνη, χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό της εορτής του Αγίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, παρουσία του Δημάρχου Τεμπών κ. Γεωργίου Μανώλη, των αρχόντων της περιοχής και πλήθους πιστών.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μίλησε για τη σπουδαιότητα του μαρτυρίου και της ομολογίας ενός νέου Διδασκάλου, που κατηύθυνε τις ψυχές των μαθητών του στον Ιησού Χριστό και μαρτύρησε σκληρά γιατί εδίδασκε την κατά Θεόν παιδεία, μορφώνοντας τον Κύριο στις παιδικές καρδιές τους, διότι εκτελώντας πιστά το χρέος του ήθελε συγχρόνως να δημιουργήσει γνήσια πρότυπα, αξίες και ιδανικά στα σκλαβωμένα νιάτα της εποχής του και κάλεσε όλους τους αδελφούς να ομοιάσουν τον Άγιο ώστε όλοι μαζί να μεταμορφωθούμε και να αξιωθούμε να τον συναντήσουμε στη Βασιλεία των Ουρανών.

Στο τέλος δε, ευχαρίστησε όλους τους ευλαβείς προσκυνητές, που επισκέφθηκαν την κωμόπολη της Ραψάνης για τον εορτασμό του Πολιούχου της, Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου, του εν Τυρνάβω μαρτυρήσαντος και ιδιαίτερα ευχαρίστησε όλους εκείνους, οι οποίοι αγωνίζονται, συντηρούν και ανακαινίζουν τις εκκλησίες της ιστορικής Ραψάνης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων