27/12/2018 27/12/2018 Το πρωινό της Πέμπτης, 27 Δεκεμβρίου 2018, εορτή της μνήμης του Αγίου Ενδόξου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου τελέσθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Νικιάνας Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου. Τους δύο Αρχιερείς πλαισίωσαν κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς...
27 Δεκεμβρίου, 2018 - 22:58

Αρχιερατικό συλλείτουργο στη Λευκάδα

Διαδώστε:
Αρχιερατικό συλλείτουργο στη Λευκάδα

Το πρωινό της Πέμπτης, 27 Δεκεμβρίου 2018, εορτή της μνήμης του Αγίου Ενδόξου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου τελέσθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Νικιάνας Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου. Τους δύο Αρχιερείς πλαισίωσαν κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και άλλων Ιερών Μητροπόλεων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κοσμάς αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην βαθύτερη σημασία της μαρτυρίας της πίστεως στον Κύριό μας με αφορμή της εορτή του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου. Στη συνέχεια εψάλη το Αρχιερατικό Ιερό Μνημόσυνο της αείμνηστης Θεοδώρας Καββαδία – Τσάρκου, πρεσβυτέρας του εφημερίου Νικιάνας Αιδεσιμ. Πρεσβυτέρου π. Σωτηρίου Τσάρκου, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως ενός έτους από την εις Κύριον εκδημία της. Τόσο ο οικείος Μητροπολίτης Λευκάδος κ. Θεόφιλος όσο και ο φιλοξενούμενος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς ευχαρίστησαν τον εφημέριο π. Σωτήριο για την τιμητική πρόσκληση και ευχήθηκαν τόσο σ᾽ εκείνον όσο και τους οικείου της όπως ο Θεός αναπαύει την ψυχή της εκλειπούσης εν χώρα ζώντων.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων